Bazen bir adam çıkar

Tek çiçekle bahar gelmez deseler de, bütün baharlar tek çiçekle başlar. Seralarda özel şartlarda yetiştirdiğiniz çiçekler baharın habercisi değildir elbette. Bütün kışlar da bir damla başlar. Ve bir gün sûr’a üflendiğinde tek sesle hayat sona erecek. 1, 2, 3 ve son!

Devrimler de öyle olur. 15 Temmuz da böyle başladı. Tunus’ta kendini yakarak 23 yıllık Zeynel Abidin bin Ali iktidarına son veren ayaklanmayı ateşleyen seyyar satıcı Muhammed Buazizi’nin anısına Sidi Buzid kentine bir anıt dikildi. Bugün Mısır’daki ayaklanmanın arkasında da gelinen nokta şu: İspanya’da yaşayan Mısırlı müteahhit Muhammed Ali, darbeci Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi görevi bırakmadığı takdirde cuma günü Mısır’da milyonluk gösteri düzenlenmesi çağrısı yaptı.

Yine bir adam çıktı, ülkesi dışında yabancı bir ülkede, diktatör Sisi’nin hırsızlıklarını, cinayetlerini ve ahlaksızlıklarını kısa video mesajlarla tek tek ortaya koydu. Aslında bu söyledikleri herkesin bildiği bir “sır”dı, ama bir adam çıktı ve “kral çıplak” dedi ve olaylar başladı. O bir “cesur yürek” mi, yoksa, başka bir planın parçası olan bir kripto mu göreceğiz. Aslında bu iş tek başına bir “cesur yürek” işi değil. Birçok cesur yürekler oldu geçmişte. Sindirildi, susturuldu, sesini kimseye duyuramadı, ya da insanlar onların seslerini duymadı. Bardak dolmamış, işi vadesi dolmamış, toplum harekete hazır hale gelmemişti. O sesi veren ağız kadar, o sesi işitenlerin harekete geçmesinin birbirine eklenmesi gerekiyor. Dikkat, bu süreci birileri örgütleyebilir, yönlendirebilir, ele geçirebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar