Batı batarken!

AB’de kriz derinleşiyor. Bretix derken, şimdi de Katalan krizi. Yarın sırada bekleyen başka krizler var. Batı için, öyle görünüyor ki, gelecek günler geçen günleri aratacak.Batıyı gözümüzde...

AB’de kriz derinleşiyor. Bretix derken, şimdi de Katalan krizi. Yarın sırada bekleyen başka krizler var. Batı için, öyle görünüyor ki, gelecek günler geçen günleri aratacak.

Batıyı gözümüzde büyütmeyelim. Batının geleceği yok. En güçlü olduğu şey ekonomileri mi? O da yalan. Batılı insan gerçek anlamda zengin değil. Zengin olan bir avuç tufeyli. Mafya babalarının zenginliği gibi zenginlikleri. Dünyayı haraca bağlamışlar gidiyorlar.

Bunların halleri, okyanus kenarında kumdan evcikler yapan çocukların haline benziyor. Bir dalga gelir hak ile yeksan olurlar.

Biz 2023’ü diriliş yılı olarak katlamaya hazırlanırken, 2023 onlar için kıyamet! Bunu ben söylemiyorum sadece, kendileri de yazıp çiziyorlar. Tek çıkış kapıları vardı, İslam dünyasını yutacaklar ve Kapitalizm kendi küllerinden yeniden dirilecekti, 15 Temmuz da o yol da kapandı.

Batı kavram ve kurumları ile birlikte, ekonomisi, kültürü, bilimi, sanatı, siyaseti, inanç sistemi, hukuk düzeni ile “Topyekun” bir çöküşün eşiğinde. Onun için “Topyekun savaş”dan söz ediyorlardı. “Tarihin sonu”na kadar devam edecek yeni düzen kurmak istiyorlardı. “Medeniyetlerarası bir çatışma”nın kendi sonlarını getireceğini bildikleri için “Dinlerarası diyalog”dan söz ediyorlardı.

Hamburg 2017’yi gördünüz. Daha bu ne ki!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar