Bana kalırsa!

Korku ya da umut! Yani “Havf ile Reca”.. Umudumuz korkumuza baskın çıksa da, orta bir yerde durmamız gerek. Allah’tan umud kesilmez.Allah bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek...

Korku ya da umut! Yani “Havf ile Reca”.. Umudumuz korkumuza baskın çıksa da, orta bir yerde durmamız gerek. Allah’tan umud kesilmez.

Allah bizi mallarımız, canlarımız, sevdiklerimizle, kimi zaman artırarak, kimi zaman eksilterek imtihan edecektir. Allah bunu bize kitabında hatırlattı. Üstelik bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde hayır murat etmiş olabilir.

Bu ticaret, memuriyet, seçim ya da adaylık konusunda da böyle. Allah’a ve ahiret gününe iman edenlere söylüyorum, sonuç bunlardan hangisi olursa olsun, siz hayırlısını isteyin!

Kader, rızık ve ecel değişmeyecektir. Her şey Allah’ın iradesi içindedir. Biz rızasına talib olalım. Göklerin hazinesinin anahtarı kimsenin elinde değildir. Bu konuda size kim ne vaad ederse etsin ya da neyle tehdit ederse etsin inanmayın! Allah’ın muttaki kullarına, Allah’ın iradesi dışında kimse zarar veremez. Kaldı ki, biz Allah’ın rızasına talibiz ve onlar mahzun da olmayacaklar.

Başımıza gelenler ya yapıp-ettiklerimizin karşılığıdır, ya içimizdeki beyinsizlerin yapıp da bizim sesiz kalmamız ve onlardan uzaklaşmak yerine onlardan korkumuzdan ya da onların gücünden dolayı onlara yakın durmamızdan, ya bir imtihan gereğidir ki ve onun sonunda zafer vardır ve Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırıp mazlumlara yardım etmek istemektedir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar