Bana inan, gerisini merak etme sen!

Birbirimizin görüşlerine, düşüncelerine katılmayabiliriz, ama istişare ve şûra yolunu kapatmamak gerek. Her zaman sırtını siyasete dayayanlar, bürokratlar ya da bilim adamları haklı değildir. Ama tezlerinde daha dayatmacı, agresif olabiliyorlar.

Hayır, hayır.. Sakın kafayı kiraya vermeyelim. Düşünelim. Herkes, hepimiz yanılabiliriz, din adamı ya da ilim adamı.. Ve bize hayır gibi gelen şeylerde şer, şer gibi gelen şeylerde Allah hayır murat etmiş olabilir. Biz bilmiyoruz, Allah bilir. Hakikat ve gerçek aynı şey değil. Bakın bu dünyada tartışıp durduğumuz şeylerin hakikatini Allah bize öbür dünyada gösterecektir.

Kur’an-ı Kerim Allah’ın açıklanmış hükmünü ifade eder. Evet ona iman ettik. Bakın aynı kitabı okuyoruz da aynı ayetten farklı yorumlar çıkarabiliyoruz, bazan cahilce, bazan art niyetli.. Akıllı, dürüst insanlar araştırarak da farklı sonuçlara ulaşabilirler.. Tabii ki bunlar muhkem değil, müteşabih ayetler içindir. Muhkemler her zaman, her yerde, herkes için apaçık hükümlerdir..

Müteşabih konularda, kaynak, yöntem ve niyet/hedef doğru ise birbirimizin söylediğinin tam tersi bir sonuca ulaşsak da, sonuçta ikimiz de aynı derecede doğru kabul edilebilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum