Bakın bunlar çok entrikacı adamlar

Şimdi AK Parti’de bir temizlik hareketi başlatılıyor ya, birini görevden alacaksınız, hemen birileri kıyameti koparacak. Sayıp dökecekler, partiye, camiye, vakıfa, derneğe ne kadar çok yardım etti diye. Tamam...

Şimdi AK Parti’de bir temizlik hareketi başlatılıyor ya, birini görevden alacaksınız, hemen birileri kıyameti koparacak. Sayıp dökecekler, partiye, camiye, vakıfa, derneğe ne kadar çok yardım etti diye. Tamam doğrudur. Zaten bu işler böyledir. Yerken yedireceksin de. Kaz gelecek yerden tavuk esirgemeyeceksin. Hatta mesela CHP’den, MHP’den birilerini de bulup onlara da yedireceksin. Onlara da işin düşebilir çünkü. Yediğin duyulursa, sağdan-soldan, yukarıdan, aşağıdan biri de nasiplenmek isteyecektir. Onlara da hazırlık olman gerek. Basından, yargıdan birileri de olacak yanında. Bunların hepsi maliyet. Bu sektörün gideri çoktuk.

Mesela bunların yolsuzlukla nasıl mücadele ettiğini göstermek için de ellerinde güzel örnekler vardır. İlçe başkanını görevden alırsın, der ki, “filanın işini yapmadık, rüşvet teklif ettik almadık, o da gitti bizi yerimizden etti.”

Gariban birilerini gözlerine kestirirler, “ne yani bize rüşvet mi teklif ediyorsun” diye üzerine yürürler icabında.

Adama rüşvet iddialarından şikayet etmeye gidersin, adam sizi kapıda karşılar çalan telefondaki adama demediğini bırakmaz: “Rüşvet teklif edenin işini yapmayacaksın kardeşim, süründüreceksin. Bu millet ne çekiyor bunlardan.” Adam demediğini bırakmaz, bir de sana rüşvetle mücadele için neler yaptığını anlatır, ağzın bir karış açık kalır, lafı ağzına tıkar gönderir.

Sen adamı göndermek istersin, adam yerine gelecek kişiyi de ayarlar. FETÖ’cüler de böyle yapıyor. Senin hakkında bir sürü atar, tutar, ama aslında gidenin iş ortağıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar