Bade harabül Haleb

Obama kalkmış, giderayak “çabalarımızı takdir ediyorum” demiş.. Hayırdır.. 3 yıl önce savaştan zarar gören sivillerin zararını en aza indirmek için güvenli bölge teklif ettiğimizde...

Obama kalkmış, giderayak “çabalarımızı takdir ediyorum” demiş.. Hayırdır.. 3 yıl önce savaştan zarar gören sivillerin zararını en aza indirmek için güvenli bölge teklif ettiğimizde “hayır” diyenler şimdi günah çıkartıyor.. Trump göçmenler için “güvenli bölge konusuna destek vereceklerini, parasını da körfez ülkelerinden alacaklarını” söylemiş. Tabi, savaşın sorumlusu tek başına onlar değil mi!? ABD’nin bu işte ne sorumluluğu var ki! Ne günahı var. Güvenli bölge teklifine karşı çıkmaması bile büyük bir lütuf!

Mesela benim tanıdığım Erdoğan asla böyle bir şey demez. Demeyi bırakın aklına bile getirmez.. Biz “Hayrun nas, men yenfaunnas” diyenlerdeniz, kardeşlerimize yardım etmek bizim kendi geleceğimize, ahiretimize yardım etmek demektir. Kardeşimize yardım etmek ne demek, biz alemlere rahmet olarak gönderilen bir peygamberin ümmetiyiz, bütün mazlumlar ümmetin yetimidir. Sadece insanlar değil, kedi-köpek, canlı cansız ne varsa onlar Allah’ı zikrederler ve onlara hiç kimsenin zarar vermemesi gerek. Fıtratın korunması bizim görevimizdir. Bu yolda ne harcarsak, o şey on katı, 100 katı, hatta 700 katı ile bize geri dönecektir..

Obama da, Trump da bunu anlayamıyorlar işte. Erdoğan’ın gücünün sırrı burada.. Mazlumun duasının gücünü anlayamadıkları için işlerinin bereketi yoktur bunların..

Bizim gücümüzün, yenilmezliğimizin sırrı burada gizli.. “Allah bizim ellerimizle zalimleri cezalandırmak ve mazlumlara yardım etmek ister” Bunu anlayamıyorlar.. “Bütün insanlığın hayrına olmayan bir çözüm önerisi, bizim önerimiz olmayacak”. Bunu da anlayamıyorlar..

Onlar için, örgütleyebildikleri, sebeb sonuç olarak kontrol edebildikleri, rasyonel ve pragmatik her şey yapılabilir.. Kutsalları yok. Çıkarları var. Daha doğrusu çıkarları söz konusu olduğunda, ilkelerinden vazgeçebiliyorlar.. İlkeleri, çıkarlarına hizmet ettiği ölçüde söz konusu.. İlkeleri biraz da maske, bir makyaj malzemesi..

Eğer böyle olmasa idi, kurulduğundan beri İsrail’in saldırgan politikalarına göz yumabilirler mi idi.. Ya da Sisi’ye, Nobel Barış Ödülü verdikleri adamı danışman yapmayı akledebilirler mi idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar