Ava giden avlanır

“Taş yerinde ağırdır”. Herkes durması gerektiği yeri bilmeli.Bugünlerde en çok tartışılan iki konu var, cemaat ve iktidar. Terörü, Kudüs’ü, Gazze’yi, ekonomiyi filan unuttuk. Bu tartışma...

“Taş yerinde ağırdır”. Herkes durması gerektiği yeri bilmeli.

Bugünlerde en çok tartışılan iki konu var, cemaat ve iktidar. Terörü, Kudüs’ü, Gazze’yi, ekonomiyi filan unuttuk. Bu tartışma hep erteleniyordu. Ve bugün patladı. Şimdi en çok sorulan soru şu: Sırada kim var ve nereye kadar.. Asıl cevabını arayan soru ise şu: Çözüm ne?

Hemen şunu söyleyeyim ki, bu böyle gitmez, gidemez, gidemez. İktidar da gidemez, cemaat dediğiniz yapı da gidemez. Önce herkes birbirini kontrol etmek ve ele geçirmek yerine kendi içine baksın.

Durum şu ki, tencere yuvarlanmış, kapağını bulmuş. Biz kendimizi değiştirmeden Allah bizim hakkımızdaki hükmünü değiştirmeyecek. Şunu bilelim: “Eski hal muhal, ya yeni hal ya izmihlal”. “Düne dair ne varsa dünde kaldı, şimdi yeni şeyler söyleme zamanıdır. Lale devri, Tanzimat, İttihat Terakki, cumhuriyet dönemi mantığı, kafası ile geleceği anlamak ve çözüm üretmek mümkün değil. Kaldı ki, 19.YY sonu oluşan kavramlar ve kurumlarla da dünyayı anlamak, çözüm üretmek mümkün değil. Öyle elimizde sihirli bir değnek ve mucize bir çözüm de yok. “Şeriat gelecek vahşet bitecek” sloganları ile de sorun çözülmedi. Hz. Ali döneminde şeriat gelmemiş mi idi yoksa. Erbakan hoca dünya Müslümanlarını birleştirmek istiyordu da, bugün kardeşi, oğlu, kızı, damadı, gelini, dava arkadaşları nerede duruyor!

Kalkancı zokasını yuttuk, FETÖ zokasını da. Bu iş bunlardan ibaret mi idi sanıyorsunuz. Müslümanlar kaç fırkaya ayrıldılar haberiniz var mı? Şii’si, Sünni’si / Sufi’si, Selefisi kendi içinde kaç fırka. Sadece Nurcu olduklarını söyleyenlere bakın bakalım, onlar kaç parça.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar