Asıl sorun ne biliyor musunuz?

Son günlerde en çok konuşulan konuların başında ne geliyor? Bedelli askerlik gündemdeydi, o bir şekilde çözüldü. Yedek gündem af!Peki, sorun ne, çözüm ne, bu konuda fikri olan var mı?Bakan, milletvekili...

Son günlerde en çok konuşulan konuların başında ne geliyor? Bedelli askerlik gündemdeydi, o bir şekilde çözüldü. Yedek gündem af!

Peki, sorun ne, çözüm ne, bu konuda fikri olan var mı?

Bakan, milletvekili, bürokrat, akademisyen, STK, yazar, kim ne diyor?

Konuşuyoruz ama kimsenin bir şey dediği yok. “Takım tutar gibi” bir tarafı tutuyorlar ve karşı tarafla ağız dalaşına girişiyorlar. Kaç milletvekili, yardımcısına, “bana bu konuda bir çalışma var mı” diye sordu, ya da “dünyadaki uygulamalarla ilgili şu ülkelerin mevzuatını tercüme et getir” dedi.

İktidar ya da muhalefet, ya da sivil toplum, siyaset adamları, kimsenin diyecek bir şeyi yok mu ya hu, “Olsun”, “olmasın” dışında.. Bu halimizle başkalarına nasıl örnek olacağız. Konuyu enine boyuna, getirisi-götürüsü ile iyi günü, kötü günü, dünü, bugünü, yarını ile düşünmemiz gerek. Bu işlerin ihtimal, maliyet ve risklerinin iyi değerlendirilmesi gerek. “Akletmek” böyle bir şey. Bilgi sahibi olmak gerek, düşünmek gerek, o fikri estetize etmek gerek. Bilgiyi hikmetle yoğurmazsanız medeniyete dönüştüremezsiniz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar