Aşağıda anlatılanlar bize ders olsun!

Ve ramazana kavuştuk elhamdülillah. Ramazan’ı Edeb Ali’nin Osman Gaziye nasihatı ile karşılamak istiyorum.. Bu yüksek edeb sahibi zatın öğütleri, sadece siyasiler için değil, hepimiz için değerli ve...

Ve ramazana kavuştuk elhamdülillah. Ramazan’ı Edeb Ali’nin Osman Gaziye nasihatı ile karşılamak istiyorum.. Bu yüksek edeb sahibi zatın öğütleri, sadece siyasiler için değil, hepimiz için değerli ve anlamlıdır.

AK Parti yeni dönemde Demokrasi, Değişim ve Reform vaad ediyor ya, kongre sonrası ortamı da bu vesile ile bu nasihat ışığında değerlendirmekte yarar var.

Kuşkusuz AK Parti’nin vaad ettiği bu şeyler daha önce yok değildi, bunları daha da geliştireceğini söylüyor.. Yani halkın daha çok sesine kulak verecek, değişime açık olacak ve bazı şeyleri yeniden düzenleyecek. Devlette bunu daha etkin bir şekilde gerçekleştireceğini söylüyor ama bunu önce kendinde gerçekleştirmesi gerekir..

Bu talebe çok büyük bir destek vardı ama MKYK listesine yansımamıştı bu ilkeler.. Neden böyle oldu bilmiyorum.. Biz kendimizi değiştirmeden olmaz. Önce bizim kendimizi değiştirmemiz gerekiyor..

Bakın buraya kadar bir şekilde geldik, ama bundan sonra böyle devam edemeyiz.. Eski hal muhal, ya yeni hal, ya izmihlal.. Köklerine yabancılaşmadan yenilenmeye ihtiyacımız var.

AK Parti’nin en büyük zaafı ciddi bir muhalefete sahip olmaması.. CHP’den ya da ötekilerden kaçanların toplamı AK Parti’yi iktidara taşımaya yeter gibi bir anlayış var sanki. Biraz dini söylem, biraz tarih ve konjonktürel ekonomik ve siyasi başarılar ve tabii hepsinden öte Allah’ın yardımı ile bu iş bir şekilde gidiyor.

Bana kalırsa işler layık olduğumuzdan daha iyi gidiyor.

Hiçbir politikacı, “bize kimse karışamaz, bize kimse akıl vermeye kalkmasın” diyemez. O zaman bu işi yapmayın efendim! Hakaret etmesin, iftira etmesin, tehdit etmesin, ama herkesin söz söyleme hakkı vardır. Elbette partilerin ve STK’ların birer yöneticisi vardır. Kararı verecek onlardır. Ama unutmamak gerekir ki, siyaset vekalet müessesesidir. Halktan vekalet alamazsanız taahhütlerinizin bir değeri de kalmayacaktır. Nasıl esnafın velinimeti müşteri ise, siyasetçinin de veli-i nimeti halktır.  Her siyasetçi halkın sesine kulak vermek zorundadır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar