Aman dikkat!

ABD Suriye’den çekiliyor!İlk duyunca sanki kulağa hoş geliyor gibi, ama bana bu geri çekilme bir oyun gibi geliyor.Önce, “geri çekiliyorum” dediğinde bölgeden ayrılacak asker sayısı 2000 kadar. Öyle geri...

ABD Suriye’den çekiliyor!

İlk duyunca sanki kulağa hoş geliyor gibi, ama bana bu geri çekilme bir oyun gibi geliyor.

Önce, “geri çekiliyorum” dediğinde bölgeden ayrılacak asker sayısı 2000 kadar. Öyle geri çekildiği falan yok. On binlerce TIR silah, mühimmat ve hayatı idame ettirmek için destek malzemesi yığdı bölgeye.  ARAP NATO’sunu kurabilseydi SDG unsurlarını bu silahlarla donatıp Mısır’dan kiralayacağı bu orduya eklemleyecekti. O proje olmayınca, şimdi yeni bir yol deniyor.

Suriye’den ayrılan sınırlı sayıda TIR’lar, geri çekilen Amerikan askerlerinin kişisel malzemeleri ve bürolarındaki kayıt sistemlerinden oluşuyor. Arkalarında bir orduyu donatacak kadar silah ve mühimmat bırakıp geri çekiliyorlar.

SDG unsurları da daha ilk günden, kontrollerindeki bölgelerde bulunan esirleri ve mahkumları serbest bırakmışlar. Bunların sayılarının çekilen Amerikan askerlerinin birkaç katı olduğu söyleniyor. Bunların hangi şartla serbest bırakıldıkları, bunların nereye gönderileceği de bilinmiyor. Bunların Sina veya Fergana tarafına gönderilebileceği de söyleniyor. Ürdün’e gönderileceği de söyleniyor. Bir süreden beri Suudilerin üniversitelere, özellikle de din eğitimi ve dini hizmetler konusunda, maaşları Riyad’dan ödenen çok sayıda Vehhabi hocayı Ürdün’e gönderdikleri biliniyor. Bu da Ürdün’deki İhvana yakın Filistinliler ve ılımlı bir dini hayata sahip Ürdün halkı arasında ciddi sorunlara sebeb olduğu biliniyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar