AK Parti’de operasyon başlıyor

Ya Allah, bismillah! Erdoğan iyi başladı. Özal, Menderes, Erbakan derken, soluğu Eyyub-el Ensari hazretlerinin kabrinde, ardından, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Han’ın kabirlerinde aldı. Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu.....

Ya Allah, bismillah! Erdoğan iyi başladı. Özal, Menderes, Erbakan derken, soluğu Eyyub-el Ensari hazretlerinin kabrinde, ardından, Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim Han’ın kabirlerinde aldı. Kur’an-ı Kerim’den ayetler okudu.. Oradan Ankara’ya doğru yola çıktı.. Reis zaferini kutluyor.

Reis mayıs ayında, YSK referandum sonuçlarını resmen açıkladıktan hemen sonra AK Parti’ye üye olacak ve ardından bir iddiaya göre AK Parti 3. Olağan Üstü Kongreye gidecektir. Binali Yıldırım’ın açıklamasına göre, bugün için olağanüstü bir kongre kararı yok. Sonuç belli, bugün veya yarın Erdoğan Genel Başkan! Beklenti o ki, aynı zamanda MYK ve MKYK yeniden oluşturulacak ve parti içi ilk tasfiyeler başlayacaktır..

Bana göre, bakanlar kurulu da yeniden şekillenecek, grub yönetimi de!

Devam eden il ve ilçe genel kurullarında da AK Parti yönetimi tepeden tırnağa yenilenecek. Çünkü milletvekillerini de belediye başkan ve meclis üyelerini de belirleyecek olan ekip bu ekip olacak.

Bu referandum sonuçları, aslında Erdoğan’ın yol haritası için elini güçlendirecek bir referans oluşturacak. Yeni bir Türkiye için yeni bir AK Parti oluşturulacak.

Bayram sonrası belediyelerde ve bürokraside ciddi bir temizlik başlatılabilir..

Erdoğan yeni duruma göre, 4’lü bir sistem kurmak zorunda. Cumhurbaşkanlığı yanında Başbakanlık yetkileri, Parti genel başkanlığı ve Parti Genel Başkanlığı üzerinden TBMM’deki Parti grubuna ilişkin çalışmaları koordine edecek yeni bir ekip oluşturacaktır.

Şimdi acil gündem, Parti üyeliği, Anayasa değişikliğine dayalı yasal düzenlemeler, HSYK’nın yeniden yapılandırılması gibi konular var sırada.

Bakarsınız bu arada mini yeni bir Anayasa değişikliği gündeme gelebilir.. İdam cezası ve AB üyeliği referanduma sunulabilir..

Erdoğan’ın bundan sonraki gündemi hep 4 ana başlık altında toplanacak.. En azından seçimlere kadar bu böyle.. Zaten fiilen, mevcut anayasa çerçevesinde başkanlık yetkilerine benzer bir yetki kullanımı sözkonusu.. Bugünden yarına sokağa yansıyacak bir değişiklik yok..

CHP’nin birçok kaygısı yersiz ve anlamsız.. Ben Erbakan’ın danışmanlığını yaptım biliyorum, başbakanların çekmecesinde bakanlara imzalatılmış boş kanun teklifi ve kararname, bakanlar kurulu kararı kartonları bulunur. Demirel de böyle yapardı, Özal da.. Bu hep böyle idi. Ecevit de böyle.

Bakanları kendi seçmiyor mu, değiştirme yetkisine sahip değil mi? Başbakan isteyecek de, bir bakan o imzayı atmayacak. Öyle bir şey yok. O zaman niye tek imza ile bu bitirilmiyor..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar