Ahfaz ve İdlib’de neler oluyor?

“Koyun can derdinde, kasap et derdinde”. Birileri düğmeye bastı, bölgeyi cehenneme çevirmek için ne lazımsa yapıyorlar.ABD şaşkın ördek gibi. İdlib’de de işler istedikleri gibi gitmiyor. Türkiye, Rusya...

“Koyun can derdinde, kasap et derdinde”. Birileri düğmeye bastı, bölgeyi cehenneme çevirmek için ne lazımsa yapıyorlar.

ABD şaşkın ördek gibi. İdlib’de de işler istedikleri gibi gitmiyor. Türkiye, Rusya ile bir plan açıkladı ve İran da bu plana destek verdi. Sonuçta oyun bozuldu. İsrail’in devreye girmesi ile Suriye füzeleri ile bir İsrail uçağı düşürüldü. İsrail’in buna ne zaman ve nasıl cevap vereceği belli değil. ABD bunun üzerine tekrar Fırat’ın doğusuna yöneldi. PYD’ye yine TIR’lar dolusu silah verdiler. ABD bölgede merkezinde PKK/PYD teröristlerinin yer alacağı “müttefik” bir Kürt devleti kurmakta kararlı. Akıllarınca “Selahaddin’in çocukları”nı haçlı ordusuna asker yapacaklar. Bu plan geri teper.

İsrail’in acelesi var. 12 Haziran 2018’de basında şöyle bir haber yeralmıştı: Amerika merkezli New Yorker dergisinde “Donald Trump’ın yeni dünya düzeni» başlıklı bir makale yayınlandı. Makalede ABD ve İsrail’in, Ortadoğu’da yeni bir oyun peşinde oldukları yazılıyordu. Habere göre Amerikan yönetimi yakında yeni bir Ortadoğu barış planı açıklamaya hazırlanıyordu. ABD Başkanı Donald Trump, İsrail ve Körfez ülkeleri, İran’ı bölgedeki en büyük tehdit olarak görüyordu ve İran›ı Arap ülkelerine hedef göstererek Körfez ülkelerini İsrail’e yakınlaştırmak istiyordu. Ayrıca, eş zamanlı olarak Ağustos sonunda 60 gün içinde İsrail’in bölgeye ilişkin yeni yol haritasını açıklayacağı ilan ediliyordu.

Düne kadar İdlib gündemdeydi. ABD, İngiltere, Fransız, Mısır, Yunan ve İsrail donanması doğu Akdeniz’de idi. Neyse ki, tehlike henüz geçmemiş olsa da, bugün için korkulan olmadı.

Ama ABD de, İsrail de boş durmuyor. Bölgeyi kaşımaya devam ediyorlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar