Afrin sonrası yeni cepheler: Sincar.. Şenkal..

Afrin tamam, sırada Münbiç ve Sincar var. Ve tabi Kandil.Ankara’da kurmaylar yeni harita üzerinde çalışıyor olmalılar. Ve tabi müthiş bir tecrübe olan Afrin Münbiç’te TSK ve ÖSO birlikte hareket edecek....

Afrin tamam, sırada Münbiç ve Sincar var. Ve tabi Kandil.

Ankara’da kurmaylar yeni harita üzerinde çalışıyor olmalılar. Ve tabi müthiş bir tecrübe olan Afrin Münbiç’te TSK ve ÖSO birlikte hareket edecek. Fırat’ın doğusuna, Yani Sincar ve Şenkal’e gelince Erdoğan, Irak yönetimine çağrı yaptı: “Ya kendiniz bu ihanet yuvalarını siz temizleyin, ya da biz bir gece ansızın gelebiliriz!.”

Kandil, Hakurk, Basyan, Avagüze, Gare, Zap, Avaşin, Metina, Haftanin, Sinaht, Zaho, Türkiye’nin güvenlik bölgesinde bulunuyor ve burada PKK’lıların kampları var. Bu kamplardan Uludere, Çukurca, Dağlıca ve Şemdinli’ye geçişler var. Irak’tan hemen sonra Suriye tarafından ise Silopi, Şırnak ve Cizre’ye, Nusaybin, Suruç’a geçişler var. Hepsi masada. Kim nerede biliniyor. Etnik, dini dağılım, kimin nerede nesi var, arazi yapısı hepsi belli. Avrupalılar nerede, Hristiyan unsurlar nerede, Türkiye’den gidenler nerede, Kürt grupların hangi aşiretten gittiklerine kadar hepsi belli.

Sincar’daki dağlık bölgelerde, Afrin’dekine benzer tüneller var. Onlar nerede, orada kimler var, hepsi 24 saat izleniyor. Çoğu Fırtına obüslerinin menzili içinde. Yerleşim merkezleri dışındaki kampları açık hedef durumunda. Fırat’ın doğusunda Kandil ve çevresine zaten kesintisiz operasyon yapılıyor. “Kobani” dedikleri Ayn el Arab’a o günlerde Ankara destek de vermişti hatırlarsanız. 

2. Kandil gibi planlanan Sincar ve Telafer, Fırat ile Dicle arasında. Şenkal, bu bölge Ankara’nın öncelikli hedefleri arasında. Ya Irak hükümeti bu işin üstesinden gelecek, ya birlikte bir operasyon yapılacak ya da Ankara tek başına hareket edecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar