Aday olmanın “çağdaş” kriterleri

  “Milletin vekili” değil, “asri aile”den geliyorsan ve “sahibinin sesi” bir vekil olacaksan uyman gereken kurallar belli.İyi bir berber ve iyi bir kostüm. İlk şart bu. “Ye kürküm ye!”...

  “Milletin vekili” değil, “asri aile”den geliyorsan ve “sahibinin sesi” bir vekil olacaksan uyman gereken kurallar belli.

İyi bir berber ve iyi bir kostüm. İlk şart bu. “Ye kürküm ye!” yaklaşımı.

Tabii, sizi kıyafetinize göre karşılayacak, aklınıza göre uğurlayacaklar. O zaman “nabza göre şerbet veren bir danışman”a ihtiyacınız olacak. Onların kod adı “zurnik”. “Şeytan tüyü” olacak, her kılığa girecek. Zeka tipi “entrika”. 1001 surat birini bulmanız gerek, her kılığa girecek.

Fırıldak biri olmak lazım. Fırıldak Kubi iyi gidiyordu ama yüzüne gözüne bulaştırdı. Suyunu çıkarttı. Tamam, sabah namazında Nakşi dergahında zikre katıldın, akşam cemevinde cem yaptın. Tamam da. Gece iftara kalkar, akşamdan sonra meyhanede kafa çekersen ve bunu millet bilirse, “Tosya’ya pirince giderken evdeki bulgur’dan da olursun”

Sonra birtakım STK’lar ve basın kuruluşları ile yakın ve sıcak bir temas kurmanız gerek. Herkese mavi boncuk dağıtacaksın, cömert olacaksın. Ne demişler: Kaz gelecek yerden tavuk esirgenmez.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.646 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar