Aday belirlerken

Önce, aday olacakları değil de, asla olmaması gerekenleri elesek.Zira def-i mefasit, celbi menafiden evladır. Müfsidi tesbit daha öncelikli ve elzemdir. İlkesel olarak “İbaha” sisteminde tanımlanması gereken “Helal”den...

Önce, aday olacakları değil de, asla olmaması gerekenleri elesek.

Zira def-i mefasit, celbi menafiden evladır. Müfsidi tesbit daha öncelikli ve elzemdir. İlkesel olarak “İbaha” sisteminde tanımlanması gereken “Helal”den önce “Haram”dır. Geri kalanı “Mübah”tır.

AK Partililere sesleniyorum. Başkanlık seçiminde sorun yok, ama milletvekili seçiminde hâlâ risk var. Eğer kötü bir aday profili ile çıkarsanız işiniz zor. Muhalefetin sizden daha kötü olması sığınacağınız bir mazeret olmamalı. Aslolan kötülerden en az kötü olanı seçmek değil, iyilerden en iyisini seçmektir.

Bu sene bütün partilerde aday başvurusu geçen senelere göre daha düşük. Bunun sebebi, sadece zamanın darlığı ve yasamanın yetkilerinin sınırlandırılmış olması değil.

Birçok partide şöyle bir durum var. Bu konuda siyasetçi, bürokrat farketmiyor. Para ve kadın ilişkisi artık şüyuu vukuundan beter bir hadise haline gelmiş. Metresine kadro vermiş, yol ve otel parasını da devlete ödetiyor anlayacağınız ve bunlar her kademede ve her yerde varlar. Şimdi bunların bir kısmı aday olma peşinde. Ve tabi yiyici takımdan birileri..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar