Aday adaylarına

Bir insan kendi ailesi ve çocukları ile, akrabaları ve komşuları ile, ortakları ve mesai arkadaşları ile bile başedemezken nasıl olur da bir ülkenin tüm halklarının meselelerini çözmek için bu göreve...

Bir insan kendi ailesi ve çocukları ile, akrabaları ve komşuları ile, ortakları ve mesai arkadaşları ile bile başedemezken nasıl olur da bir ülkenin tüm halklarının meselelerini çözmek için bu göreve talip olur.. Bu gerçek beni korkutuyor. “Kul hakkı” deyince durup düşünmek gerek. “Yapmadıklarınızdan da hesaba çekileceğinizi bilmek” de insanı korkutuyor.

İnsanlar çok cahil ve zalim..

Ne var ki, içimizden birilerinin de bu görevi yapması gerek.

Düşünüyorum da, hadi, aday adayı oldunuz. Baktınız ki, o iş konusunda sizden daha ehil insanlar var. Adaylıktan çekilebilir misiniz?

Aday adayı oldunuz. Tamam. Bu sahayı boş bırakıp ahmakların ve hainlerin bu alanı doldurmasına seyirci kalamayız. Varsayalım aday oldunuz ya da seçimde kazandınız. Secde edin ve şükredin, Allah size böyle bir hizmet fırsatı verdiği için. Eğer listeye giremediğiniz, alt sıralarda oldunuz ya da sandıktan çıkamadınız. O zaman iki kere secde edin ve şükredin, Allah’ın sizi böylesine ağır vebal taşıyan bir sorumluluktan muaf tuttuğu için. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar