Adalet mülkün temelidir

Üniversitelerimizde Pagan kulübleri kuruluyor artık, LBGT üyesi öğretim üyeleri ve öğrenciler örgütleniyor. Dün bunlar sıradan bir dedikodu idi...

Bunların konuşulması bile ayıp kabul ediliyordu ve gözümüzü kapadığımız gerçekler bugün başedilmesi kolay olmayan sorunlar olarak önümüzde.

Bugün yazdıklarımız birilerinin canını sıkıyor. Biliyorum. Yazdığım gerçeklere göz yumacak olursanız karşılaşacağınız gerçekleri size bugünden haber veriyorum.

Adnan Menderes Üni’de yaşananlara bakın. Rektör suçsuzsa niye aldınız, değilse niye iade ettiniz. O yaşananları, incinen onurları hafızalardan kim silecek. O öğrenciler o hocalara nasıl inanacak, nasıl güvenecek! 

Gazi Üniversitesinde 2010 yılından bu yana FETÖ’nün akademik timine karşı  hukuki mücadele veren Tahir Çalgüner isimli sol gelenekten gelen bir akademisyen var. Hem Üni’lerle, hem de Yargı ile ciddi sorunlar yaşayan biri. “Başta Üniversiteler ve YÖK Başkanlığı olmak üzere, Cemaatle mücadele konusunda bir arpa boy alınamadı” diyor. Bir an önce Yargının normalleşme sürecine girmesiyle mücadele süreci ve performansıyla inşallah bu kötü gidişe dur denir. Hukuk Reformu paketinin açıklanmasının ardından dilerim uygulamada da birtakım iyileşmeler olur. Yoksa işimiz zor.

Yaygın kanaat şu: “FETÖ ile mücadele eden sivil davacı kadrolar; bu dönemde yanlarında yargıyı ve devleti bulamazlarsa hedefe ulaşmak zor.. CMK Madde 2/K, 11 ve YÖK kanunu madde 53. C/7 maddeleri uygulanmadan tam bir yargılama yapılamaz.” Bir el her yerde bu FETÖ’cüleri koruyor ve FETÖ’cüler kendilerinden ayrılanları FETÖ’cü diye ihbar ederek ve onları cezalandırtıyor, hem de kendilerini aklıyorlar. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar