ABD’den sonra sırada Hollanda var!

Bu arada; Anayasa referandumu ile birlikte biz de AB üyeliğini oylayalım.. “İlişkileri dondurmak”tan söz ediyorlar.. Keselim gitsin! Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna!.. Fazla naz aşık usandırır.. Elinizden geleni arkanıza...

Bu arada; Anayasa referandumu ile birlikte biz de AB üyeliğini oylayalım.. “İlişkileri dondurmak”tan söz ediyorlar.. Keselim gitsin! Tak sepeti koluna, herkes kendi yoluna!.. Fazla naz aşık usandırır.. Elinizden geleni arkanıza koymayın. “Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o dünyada yerini alır”. Sadece küçük bir hatırlatma: “Son pişmanlık fayda vermez”. Zaten fazlası ile can sıkıcı, çekilmez olmuştunuz.

ABD seçimleri tamam. Şimdi sıra Hollanda’da.. Aşırı sağcı, ırkçı Hollanda Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders, 4 ay sonraki seçimden zaferle çıkması halinde camileri ve İslam okullarını kapatacağını açıkladı.. Şaka değil, sıradan bir parti de değil bu parti. İktidara oynuyor. Karşısındaki rakibi liberal parti.. Onlar da eşcinsel evliliği savunuyor, uyuşturucu kullanımına karşı çıkmıyor.. Her iki parti de % 30 gibi bir oy potansiyeline sahip. Ama anketler ırkçıların az farkla da olsa önde gittiğini gösteriyor. 3 grupta “diğer”leri var. Onlar da yaklaşık % 30’luk bir blok yapıyor..

Batı Liberalizmden uzaklaşıyor, daha muhafazakâr ve daha ırkçı bir çizgiye savruluyor. Yabancı düşmanı, İslamifobik bir topluluğa dönüşüyor..

ABD’de ve batıda en büyük sorunların başında ailenin dağılması var.. Cinsel özgürlük adı altında aile çözülüyor. Daha şimdiden neredeyse üç çocuktan biri babasını tanımıyor.. Homoseksüel ve lezbiyen ilişkiler ensest ilişkiler sınırına dayanmış durumda. Eşcinsel evlilikler olağan karşılanıyor. Alkol sıradanlaşırken esrar ve eroin de artık normalleşmeye başladı.

ABD’de de başkanlık seçimleri ile beraber 9 eyalette belli bir yaşın üzerindeki kişilerin belli miktarlarda Marihuana bulundurmasının serbest bırakılması ile ilgili oylama yapıldı. California, Massachusetts ve Nevada’da yapılan oylamada Marihuana tüketimi ve satışı serbest bırakıldı. Florida, North Dakota ve Arkansas’ta ise Marihuana’nın doktor raporu ile kullanılmasına onay verildi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar