ABD seçimleri Türkiye’yi nasıl etkiler?

Trump dengesiz biri. Cumhuriyetçi! Sabitesi yok. Ne yapacağı belli değil. İlkesiz, çıkarcı, kabadayı. İkiyüzlü. Biden Demokrat! Cumhuriyetçiler aslında daha radikal olurlar. “Ulusal çıkar”larına bakarlar.

Trump dengesiz biri. Cumhuriyetçi! Sabitesi yok. Ne yapacağı belli değil. İlkesiz, çıkarcı, kabadayı. İkiyüzlü. Biden Demokrat! Cumhuriyetçiler aslında daha radikal olurlar. “Ulusal çıkar”larına bakarlar. “Güç onlarda” olunca her şeyi yapacaklarını düşünürler.

Demokratlar “Münafık” karakterlidirler genelde. “Maskeli vicdan” sahibidirler.  “Her şey Demokrasi” için, “Özgürlük” için! “Demokrasi” ve “özgürlük” onlar için “makyaj malzemesi”dir, kamuflajdır! Hatırlayın Afrika’ya, Irak’a, Afganistan’a da “Demokrasi” getirmişlerdi. “Özgürlük” dedikleri, “nefsin sarhoşluğuna giden yolda Şeytanın özgürlüğü”dür aslında.

Bana sorarsanız, Trump mı, Biden mi, diye, bu sorunun benim zihnimdeki tercümesi, “ölümlerden ölüm” beğen olur. Ya da bu seçim benim için “celladını seçme özgürlüğü” anlamına gelir. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar