ABD-Çin savaşı

Rus merkez bankası, dolar üzerinden döviz rezervini en alt seviyede cari işlem ihtiyacı ile sınırlı oranda tutma kararı aldı. Ama bu durum doların yükselişini durdurmaya yetmedi...

Şu anda global bir boykot olmadan ABD dolarını tek başına frenleme kabiliyetine sahip tek ülke var, o da Çin. Çin ABD’ye teslim olmayacaksa, bir ticaret savaşının başlamasının an meselesi olduğunu söyleyebiliriz.

Aslında ABD Çin’in dizüstü çökmesini istemez. Çünkü Çin’de çok ciddi ABD yatırımı var. Çin de ABD’nin çökmesini istemez. Çünkü parası ve müşterisi büyük ölçüde Çin’de. Her iki taraf da birbirini teslim almak istiyor..

Aslında ABD iç içe birkaç savaş veriyor. Sıcak savaş, siber savaş, biyolojik savaş. Bu arada soğuk savaş bitmedi, kılık değiştirerek devam ediyor.

ABD Başkanı Donald Trump, ABD ile ticaret anlaşması yapmaması durumunda Çin’in ciddi zarar göreceğini söyledi. Trump’ın açıklamasının ardından Çin›den misilleme geldi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar