“AB öldü, ama henüzkendisi bilmiyor”

Yok, bu benim iddiam değil.. Bana göre de o kehanet gerçekleşti. Hani şu Fukuyama’nın “Tarihin sonu” iddiası var ya, o tam tersi ile gerçekleşiyor. AB için yolun, daha doğrusu tarihin sonu.. Fukuyama’ya...

Yok, bu benim iddiam değil.. Bana göre de o kehanet gerçekleşti. Hani şu Fukuyama’nın “Tarihin sonu” iddiası var ya, o tam tersi ile gerçekleşiyor. AB için yolun, daha doğrusu tarihin sonu.. Fukuyama’ya göre, demokrasi insanoğlunun evriminin son halkası “Homo Demokratius” denilen kıyamete kadar sürecek “evrim halkası” idi.. Ama bu iddianın tam tersi oldu.

Huntington’un “Medeniyetlerarası çatışma” dediği şey de gerçekleşiyor..

Öyle anlaşılıyor ki, Huntington da Fukuyama da bugün FETÖ dediğimiz hareketin de içinde olduğu Fuller’in “Ilımlı İslam” projesinin bir parçası idi.. Tabi BOP da bu senaryonun bir diğer parçası idi.

Kaybedeceklerini hiç düşünmediler.. Gerekirse binlerce kişiyi infaz etmeyi bile göze almışlardı.. Toplu mezar alanlarından ceset torbalarına kadar her şey hazırdı. Kaybetmek diye bir şey bir ihtimal olarak bile yoktu. Gerekirse Türkiye-İran savaşı çıkartılacak, Suriye’deki terör örgütleri Türkiye’ye sokulacak, Amerikan elçiliğine yönelik roketli saldırılar tezgâhlayıp, ABD, NATO, AB’nin İstanbul’a asker indireceklerdi.

Evdeki hesaplar çarşıya uymadı..

İngiliz başbakanı, Trump’la görüşüp, Ankara’ya geldi. Merkel yolda.. Theresa May ile birçok konu konuşulmuş. Herhalde Gülen de konuşulmuştur. Sadece Gülen değil, onun avanesi ve onların gelecekleri de.. İsrail de konuşulmuştur, Kudüs de.. May-Trump buluşması ya da Merkel’in gelişi birbirinden bağımsız hadiseler değil..

Eee, herhalde Çipras da artık pilotların iadesini bir kere daha düşünür..

Fransa’dan Trump’a yönelik eleştirileri de bir kenara not etmek gerek..

Eğer gerçekten May ve Trump anlaştı ise Rothcilt’in işi zor..

May’ın Kraliçeden habersiz bu işlere kalkışması çok mümkün değil. Kraliçe, Trump’u destekliyorsa, demek ki Rothchilt’i gözden çıkarttılar..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar