70. Yıl!

ABD meydan okumasını sürdürüyor.Dün Nekbe’nin, büyük felaketin, yani İsrail’in kuruluşunun yıldönümü idi. Dün işgal altındaki Filistin topraklarında intifada vardı. ABD ve İsrail...

ABD meydan okumasını sürdürüyor.

Dün Nekbe’nin, büyük felaketin, yani İsrail’in kuruluşunun yıldönümü idi. Dün işgal altındaki Filistin topraklarında intifada vardı. 

ABD ve İsrail tam ramazana girerken yaptı yapacağını. ABD büyükelçiliğini Kudüs’e taşıdı.

Tel Aviv’de büyükelçiliği olan 54 büyükelçi, ABD’nin Kudüs’te açacağı büyükelçilik töreni ile ilgili davetini reddetti. Ama 32 ülke daveti kabul etti. İsrail merkezli Haaretz’in verdiği listeye göre Kudüs’e temsilci gönderen 32 ülke şunlar: Cezayir, Angola, Avusturya, Kamerun, Kongo, Demokratik Kongo Cumhuriyeti, Fildişi Sahilleri, Çekya, Dominik Cumhuriyeti, El Salvador, Etiyopya, Gürcistan, Guatemala, Honduras, Macaristan, Kenya, Makedonya, Myanmar, Nijerya, Panama, Peru, Filipinler, Romanya, Ruanda, Sırbistan, Güney Sudan, Tayland, Ukrayna, Vietnam, Paraguay, Tanzanya ve Zambia.

202 ülkeden yaklaşık 150 ülke ABD ve İsrail’in bu yaptığını desteklemiyor. Bu bir referandumdur ve İsrail bu referandumu kaybetmiştir. Bu hükümetler nezdinde böyledir. Halkların çok büyük bir kısmı bu haksızlığa karşı çıkmaktadır. ABD halkı da bu duruma çoğunluk olarak destek vermeyecektir. Hatta İsrail halkının önemli bir kesimi de buna razı olmayacaktır. Bu durum Siyonizmin insanlığa karşı meydan okumasından başka bir şey değildir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar