% 40 mı dediniz?

Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan, şecaat arz edeyim derken, biraz da Murat Başoğlu’nu aklamak için mi bilinmez, bütün ülkeyi ‘ensest’ ilan etti. Nerede ise 3,5 kişiden biri ensest bu hesaba göre. Yani ensest olmayan ev...

Hürriyet gazetesi yazarı Melis Alphan, şecaat arz edeyim derken, biraz da Murat Başoğlu’nu aklamak için mi bilinmez, bütün ülkeyi ‘ensest’ ilan etti. Nerede ise 3,5 kişiden biri ensest bu hesaba göre. Yani ensest olmayan ev yok.

Bu kız mektepte okurken matematik notu kaçtı aceba? Hürriyet bu hanımı nasıl buldu, çok aradı mı?

Eee, ensest bu kadar yaygınsa, bundan biraz daha fazla, hadi % 50 diyelim, Homoseksüel, Lezbiyen, Biseksüel, Trans, fahişe filan vardır. Memlekette namuslu kimse kalmadı kızım! Hadi bunların bazıları hem öyle, hem böyle. Bu mızrak çuvala sığmaz!

Bazı geleneklerde kuzenlerin evliliği hoş karşılanmaz, ama bu ne dini bir sorun, ne ahlaki ne de hukuki bir sorun! Bu akılda bir sorun var. Bu yazarda, bu yayında bir sorun var.

Melis hanım “Murat Başoğlu’na niye şaşırıyoruz? Türkiye’de ensest oranı yüzde 40!” diye yazmıştı. Murat bey evli, yeğeni de. Adamın eşi “Bu deneyimi, sevgiyle kucaklıyorum” diyor. O adam, o iki hatun kişi de sorunlu ve sorumlu bu tartışmadan. Üslubu ile bu media da! Hâlâ beraber yaşıyorlar. Birileri için sıradan, vak’a-i adiyeden bir şey! Özel hayat sonunda, kim ne karışır. Ne “çağdaş - hoş görülü bir aileymiş”! Batılı müttefiklerimiz işte tam da böyle bir Türkiye görmek istiyor. Tek parti döneminde eroin onun için eczanelerde reçetesiz satılıyordu. Onun için sigaraya alıştırıldınız, onun için devlet rakı, bira, likör üretti. Onun için “Milli Piyango” icad edildi, onun için güzellik yarışmaları devlet politikası oldu, Cumhuriyet Baloları onun içindi. 19 Mayıs’ta batı müziği eşliğinde, danslı “dekolteli şenlik”lerin asıl sebebi de buydu. Bu şekilde çağdaşlaştırılıyorduk!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar