3. milenyumun 2. çeyreğine doğru

2018’e giriyoruz değil mi? MS 3. bin yılın ilk çeyreğini tamamlamamıza 7 yıl kaldı. 21. YY’ın ilk çeyreğini geride bırakıyoruz.1990’lara girerken soğuk savaş bitmişti. Tehlikenin rengini...

2018’e giriyoruz değil mi? MS 3. bin yılın ilk çeyreğini tamamlamamıza 7 yıl kaldı. 21. YY’ın ilk çeyreğini geride bırakıyoruz.

1990’lara girerken soğuk savaş bitmişti. Tehlikenin rengini kızıldan yeşile çevirenler yeni dünya düzeninin yeni düşmanını da ilan etmişlerdi: İslam! BÇG bunun için kurulmuştu. 2000’lere girerken bu bitirilecekti. Ya İslam dünyası BÇG’vari oluşumlar üzerinden sopa ile yola getirilecekti, ya da FETÖ’vari yapılar üzerinden iktidar ve servete ortak edilerek havuç politikası ile yola getirilecekti. Bu projenin kaç başı ile BOP olacaktı. İlk etapta bölgede enerji koridorunu kontrol eden 22 ülkenin rejim, sınır ve iktidar yapıları değiştirilecekti. Olmadı.

19. YY sonunda savaş yıllarında, kapitalizm, komünizm ve faşizmin gölgesinde şekillenen kavram ve kurumlarla 20. YY’ı açıklamak bile mümkün değilken, doludizgin 21. YY’la girdik ve ilk çeyrek nerede ise geride kaldı. Yeni bir dünya savaşının eşiğindeyiz. Dünya bir ekolojik felaketin eşiğinde. Hava, su, toprak kirlendi. Aile parçalandı. Terör ve intihar insanlığın ufkunu karartıyor. Teknoloji karşısında giderek yalnızlaşan ve bir insan var günümüzde.

Batının kültür ve eğitimi insanı tarihten ve gelenekten kopardı. Batının laikliği dinde kopardı. Batının Demokrasisi, insan hakları sadece bir illüzyondu. Ekonomileri de öyle. Korkunç bir sömürü çarkı kurdular. Sadece Kızılderilileri, kara derilileri, sarı ırkı mahvetmekle kalmadılar dünyayı ve insanlığı kıyametin eşiğine getirip bıraktılar. Uyuşturucu, alkol, kumar, fuhuş yolu ile şeytan insanları cehenneme yönlendirmeye devam ediyor.

Bir de internet var. Bilgisayar var dünyamızda. 3. milenyumun 2. çeyreğinde şoförsüz, elektrikli otomobiller çıkıyor sahaya. Petrol zenginleri fakirleşecek. Şoförler işsiz kalacak. Mesela her şoför ayda 1000 TL tasarruf etse, bunlar bu para ile kendi elektrikli şoförsüz otomobillerini üretebilirler. Bu arabaları başkalarına da satabilirler. Rent a car ya da kargo taşımacılığı da yapabilirler bu sistem üzerinden, ülkede oto şarj istasyonları da kurabilirler, ama umurlarında değil. Yarın ağlayacaklar, devleti suçlayacaklar biliyorum. Hiiç ağlamasınlar!.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar