3. faz

Her şey birbirine çok karıştı.Bir yandan ABD Avrupa Kuvvetler komutanı Curtis Scaporotti ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmek için Ankara’ya geliyor....

Her şey birbirine çok karıştı.

Bir yandan ABD Avrupa Kuvvetler komutanı Curtis Scaporotti ile ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Lloyd Austin, Türkiye Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmek için Ankara’ya geliyor. Aynı gün, bir yandan DAEŞ’in bittiği açıklanırken ABD’nin, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu YPG’ye yardıma devam edeceği açıklaması geliyor.. Pentagon 2018’de YPG’ye yardım için 500 milyon dolar ayırmış. YPG’ye 12 bin kalaşnikof, binlerce ağır makineli tüfek, roketatar, anti-tank füzesi, uydu telefonu ve gece görüş dürbünü gönderilecekmiş.

Hani derler ya, bu ne perhiz, bu ne lahana turşusu.. ABD bizi mi, kendini mi, dünyayı mı kandırmaya çalışıyor. Ya da bu nasıl bir akıl.. Kaç Amerika var. Buna kim karar veriyor, Trump mı, Pentagon mu?

Şunu görelim. Artık Türkiye mihver ülke. Kanat ülkeler, Asya’da Çin, Hindistan ve Rusya, NATO cephesinde ABD, İngiltere ve AB var. Yani ittifak ülkeleri batı cephesi, itilaf ülkeleri doğu cephesi..

Dünya, ne zaman başlayacağını, ne zaman biteceğini bilmediği bir savaşa hazırlanıyor..

ABD sürekli olarak Avrupa ve Asya’daki üslerine asker, silah ve mühimmat sevkiyatı yapıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar