Telefonla evlenen...

ABD’li Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio terör örgütü suçlaması ile hakkında kırmızı bülten çıkarılan FETÖ firarisi Enes Kanter’i makamında ağırlamış.Ha, bu arada hani...

ABD’li Cumhuriyetçi senatör Marco Rubio terör örgütü suçlaması ile hakkında kırmızı bülten çıkarılan FETÖ firarisi Enes Kanter’i makamında ağırlamış.

Ha, bu arada hani artık “bitti” dedikleri, aslında kendi kurdukları, Sina’ya, Fergana’ya taşıdıkları DAEŞ militanları, Amerikan askerlerini taşıyan araçlara bombalı saldırı düzenlemişler. 3 Amerikan askeri ölmüş. O askerlerin kimliklerini merak ettim.

Bu arada DAEŞ hâlâ tasfiye edilmediğine, eylem yapacak güce sahip olduklarına göre, ABD yönetimi Münbiç’ten, daha doğrusu Fırat’ın doğusundan geri çekilme, Ankara’nın güvenli bölge oluşturma teklifini yeniden gözden geçirme ihtiyacı duyacaktır.

Ben Maraş İmam - Hatipte okurken Tefsir dersine giren yaşlı bir hocamız vardır. “Sandal hoca” namıyla maruf, ilim ehli bir zat idi. Bir gün ona sordular: “Hocam artık telefon denilen bir cihaz evlere verilmeye başlandı. Misal olarak, mesela Aksu nehri taşsa, Nehrin öbür tarafındaki bir kızla beri tarafındaki bir erkek evlenmek için söz kesmiş iken, nikah günü, nehir taşıp, köprü yıkılsa. Aileler telefonla görüşüp anlaşsalar. Telefonla nikah şer’an caiz olur mu?”

Sandal hoca dedi ki, “Evlad, caiz olmasına caiz olur da, dikkat etsinler, telefonla evlenen, telgrafla boşanır ha!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar