Ahval

Trump’ın, “Türkiye, Suriye’de Kürtlere (PKK/PYD) saldırırsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” şeklindeki mesajı gündemdeki yerini koruyor.ABD’nin bir müttefik, stratejik ortak gibi...

Trump’ın, “Türkiye, Suriye’de Kürtlere (PKK/PYD) saldırırsa Türkiye’yi ekonomik olarak mahvedeceğiz” şeklindeki mesajı gündemdeki yerini koruyor.

ABD’nin bir müttefik, stratejik ortak gibi davranmadığı çok açık. ABD başkanı bu açıklaması ile köprüleri atmış durumda. Bu kriz NATO’nun sonu olabilir.

Bu “deli adam” fincancı dükkanına giren fil gibi. Bu lobi, ABD’nin BM’den çıkmasını da tartışıyor. Akıllarınca; para ve silah ellerinde iken Kovboy masayı devirip, dünyaya meydan okuyacak.

PKK/PYD meselesi göründüğü gibi değil. Ankara artık FETÖ, PKK ve PYD konusunda ABD’yi ikna etmek için heyetler göndermeyi, dosyalar göndermeyi bıraksın. Usulen bu gerekli idi belki ama artık değil. Bu yapıları kuran ve yöneten bizzat kendileri. Bu konuda onların ellerindeki bilgi, bizdekinden fazla. ABD kendi tetikçilerini, kendi aleyhlerindeki tanıkları bize teslim etmeyecektir.

PYD konusu da dışarıdan bakıldığında görünenden daha farklı ve derin bir konu. PYD’nin arkasında saklanan bir “Haçlı ordusu/ Christianity Army” var. Ve bu yapı daha sonra bölgede oluşturulması düşünülen “Arap NATO”suna entegre edilecek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar