Batı böyledir!

Evet batı böyledir.BATI ÖLMÜŞ DE AĞLAYANI YOK. 5 kişilik bir ailede en az bir kişi, en az bir defa intihara teşebbüs etmiş. Batıda intihardan ölen insan sayısı, doğuda terör ve savaştan ölen insan...

Evet batı böyledir.

BATI ÖLMÜŞ DE AĞLAYANI YOK. 5 kişilik bir ailede en az bir kişi, en az bir defa intihara teşebbüs etmiş. Batıda intihardan ölen insan sayısı, doğuda terör ve savaştan ölen insan sayısından fazla. ABD’de yılda 60.000’den fazla kişi “başarı ile” intihar ediyor.

Batıda aşırı beslenmenin sebeb olduğu obeziteye dayalı hastalıklardan ölen insan sayısı, Afrika’da acından ölen insanlardan daha fazla. Batıda obezite, geriatrik engelli, intihara teşebbüs edip başaramayan ve uyuşturucu kullanmaya devam ederek akıl sağlığı ciddi anlamda bozulmuş o kadar çok insan var ki. Bunların toplumdaki oranı %20’yi buluyor. Bir de engelli sayılmasa bile, psikolojik destek almadan kendi kendini yönetemeyenler var. Onlar da bir %20’lik kesimi oluşturuyor. Diğer engellilerle birlikte bunların toplumda bir diğer %20’lik kesimi oluşturuyor. Beş kişilik bir ailede en az bir kişi alkolik ya da uyuşturucu kullanıyor. Beş kişilik bir ailede en az bir kişi fahişe bir hayat yaşıyor. Homoseksüel, lezbiyen, biseksüel ve ensest ilişki içinde. Kilisesi de böyle, parlamentosu da, uluslararası örgütlerde de durum aynı. Aynı gün, şu iki haber düştü ajanslara: 1- İtalya, parlamentoda yaşanan seks skandalı ile çalkalanıyor. 5 Yıldız Hareketi ile Kuzey Ligi’nden 2 vekil meclis tuvaletinde cinsel ilişkiye girerken yakalandı. Halk, isimleri açıklanmayan vekillerin istifasını talep etti. 2-Birleşmiş Milletler HIV/AIDS Ortak Programı’nın (UNAIDS) Başkanı Michel Sidibe de dahil üst düzey yöneticilerinin, kurumdaki “sistematik cinsel taciz, suiistimal ve zorbalığı” engellemekte başarısız olduğu bildirildi.

Bakın Holywood’da da durum farklı değil. Bir ara ajanslara şu haber düşmüştü: Harvey Weinstein’e yönelik cinsel taciz suçlamaları ile başlayan ve ardından Hollywood ve Amerikan eğlence sektörünü de içine alan skandalları protesto amaçlı olarak yüzlerce cinsel istismar mağduru ve onları destekleyen kişiler Los Angeles’da bir araya geldi. Hollywood Bulvarı üzerinden yürüyüşe geçen protestocular, “Kadınlar, dünya kadınları için ayağa kalkın”, “İstismardan kurtulanlar burada”, “Para ile suskunluğumuzu satın alamazsınız”.. Bu olaylar yeni değil.

ABD’de 22 milyondan fazla kadının hayatında en az bir kez tecavüze uğradığı ortaya çıktı. Adalet Bakanlığı İstatistik Dairesi’nin ‘2012 Ulusal Suç Mağduriyeti Araştırması’na göre ise ABD’de her 90 saniyede bir tecavüz hadisesi yaşanıyor. Bugün durum çok daha vahim durumda.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar