Sizin yeleğinizin rengi neydi?

Bugün dünya daha güvensiz. G20 toplantısında bir uzlaşı yok. Restleşme devam ediyor ve kriz derinleşiyor. Fransa’da “sarı yelekliler” olarak bilinen protestocular, başkent Paris’in Şanzelize Caddesi’nde...

Bugün dünya daha güvensiz. G20 toplantısında bir uzlaşı yok. Restleşme devam ediyor ve kriz derinleşiyor. Fransa’da “sarı yelekliler” olarak bilinen protestocular, başkent Paris’in Şanzelize Caddesi’nde gösteri düzenledi. Sarı yelekliler, Belçika’dan sonra Hollanda da bir kasırga gibi esmeye başladı.

Bu arada İngiliz kabinesinde 10. Brexit istifası da geldi. Üniversiteler ve Bilimden Sorumlu Devlet Bakanı Sam Gyimah, Brexit Anlaşması’nı gerekçe göstererek istifa etti. Gyimah sosyal medyadan yayımladığı istifa mesajında, “Dikkatli bir düşünme sürecinin ardından, hükümetin Brexit Anlaşması’nı bu haliyle destekleyemeyeceğime karar verdim” dedi.

Fransa’da akaryakıt fiyatlarındaki artışa tepki gerekçesi ile başlayan “Sarı Yelekliler” protestosu, Belçika’nın başkenti Brüksel’den sonra Hollanda’da da sokakları ateşe verirken, Gezi olaylarında Türkiye’ye demokrasi ve özgürlük dersi verenler, anında olaylara sert bir şekilde müdahale ettiler ve gösterileri yasakladılar.  

Sosyal Tsunami Avrupa’da sadece sokakları değil, batı demokrasisinde de son baharın yaprakları dökmesi gibi batılı değerleri, sistemi, kavram ve kurumlarını dökmeye devam ediyor.

Sanki “Ortadoğu”(!)daki vekalet savaşlarının yerini, şimdi batıdaki vekalet terör eylemleri alıyor.

Gazeteler Belçika polisinin başkent Brüksel’de gösterilere göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su ile müdahale ettiğini yazıyor ama batı mediası gerçekleri gizlemeye devam ediyor. Gezi’den canlı yayın yapanlar bu gerçekler karşısında suspus oldular. Polis, olaylara karıştığı iddia edilen yaklaşık 60 kişinin gözaltına alındığını açıklasa da, bu sayının çok daha fazla olduğu, göz yaşartıcı bomba, tazyikli su ile yapılan müdahaleler sebebi ile birçok kişinin yaralandığı belirtiliyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar