Medyen ve Eyke ya da Sodom ve Gomore

Çevrenizdekilere sorun bakalım, akrabanız, eşiniz, dostunuz, fakülte öğrencisi, kimi bulursanız ona sorun, başlıktaki bu kelimelerin onların hayatlarındaki karşılığı ne? Vakıflar burs verdikleri...

Çevrenizdekilere sorun bakalım, akrabanız, eşiniz, dostunuz, fakülte öğrencisi, kimi bulursanız ona sorun, başlıktaki bu kelimelerin onların hayatlarındaki karşılığı ne? Vakıflar burs verdikleri öğrencilere sorsunlar bakalım, nasıl cevap alacaklar.

Biliyor musunuz, bizim gençlerimizin hayatında, Çalıkuşu romanının etkisi, Kur’an-ı Kerim’in etkisinden daha fazla. İmam-Hatip öğrencileri bile, Kur’an-ı Kerim’in mealini, siyer’i “ders” olarak okuyorlar, o kadar. Aramızdan kaç kişi Riyazüssalihin’i okudu acaba, ama sorun bakalım çocuklarınız Harry Poter’i okumuşlar mı? İkisi de hacim olarak eşit neredeyse.

Çocuklarınıza sorun bakalım, mesela yaz tatilinde memleketimizde nereye gidelim diye, kaç kişi Urfa Viranşehir, Eyyüb Nebi köyüne gitmekten, ya da Şuayb köyüne gitmekten söz edecek. Turizm firmaları bu maksatla buralara tur düzenliyor mu? Ya da talep var mı? Uzungöl, Marmaris varken gitmek ister mi buralara. Gidip de ne olacak ki. Ne görecek ki orada. O manevi iklimden, ruh halinden, bilgiden yoksunsa mukaddes Tur-u Sina’ya, ya da mukaddes Tuva’ya götürsen ne yazar. Habibünnecar dağına çıkarsan ne görecek ki o dağda, Tarsus’lu Yahudi Saul’un dağda oyduğu ilk kiliseden başka!

Urfalılar, Maraşlılar, Hataylılar, Kilisliler, Antepliler “Arzı Mev’ud” coğrafyasında yaşadıklarını biliyorlar mı sanki! Halilurrahman’a müze kuruyoruz, O müzede peygamberlere ayrılan yer, batılı tarihçilerin ayırdıkları kadar.

Geçen gün Abdullah Yıldız yazdı Medyen ve Eyke halkının başına gelenleri. Hz. Musa’ya emanet edilen Asa’nın emanetçisi ve Hz. Musa’nın kayınbabası Şuayb Peygamberin kavmine uyarısını kim ne kadar biliyor.. Bir ara Hz. Musa da Mısır’dan çıkıp Urfa’ya gelmişti. Asa-yı Musa bu vesile ile sahibine ulaştı. Hz. Musa’nın Urfa’da evlendiğini de bilmez birçok kişi. Çünkü peygamberler tarihini de bilmeyiz. Öyle ya ilk insan mağarada yaşıyordu. Avcılık ve toplayıcılıkla hayatını sürdürüyordu. Yok canım, Hz Adem evde oturuyordu. Okuryazardı. Tarım ve hayvancılıkla uğraşıyorlardı. Prehistorya masal anlayacağınız.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar