Trump intihar etti, Erdoğan “adalet” dedi!

BM Genel Kurulundaki konuşmaları bugün gazetelerin ilk sayfalarında bulacaksınız. Onun için ben genel bir değerlendirmede bulunacağım.BM Genel Kurulunda oylama yapılmıyor ama Trump’ın konuşmasını birkaç...

BM Genel Kurulundaki konuşmaları bugün gazetelerin ilk sayfalarında bulacaksınız. Onun için ben genel bir değerlendirmede bulunacağım.

BM Genel Kurulunda oylama yapılmıyor ama Trump’ın konuşmasını birkaç delege alkışlarken, Erdoğan’ın konuşması çok daha fazla alkış aldı.

Trump daha söze girerken söyledikleri gülüşmelere yol açtı. Trump her zaman olduğu gibi “Fincancı dükkanı’na giren fil gibi”, kaba, küstah, yalancı, meydan okuyan, tehditkar, tutarsız, dengesiz, cahil cesareti ile kibirli idi. BM’nin kurucusu, ev sahibi ABD BM’ye üyelik aidatlarını kıstı, daha önce UNESCO’dan çekilmişti. Şimdi BM İnsan Hakları Konseyinden ve Uluslararası Ceza Mahkemesinden çekildiğini açıkladı. “Göç anlaşmasına katılmıyoruz” dedi. Oysa bu anlaşma 2. Dünya Savaşı sonrası ABD’nin öncülük ettiği bir anlaşmaydı..

ABD’nin BM İnsan Hakları Konseyinden çekilmesi, bir bakıma ABD’nin intiharı anlamına geliyor. Trump, BM’deki konuşması ile Amerikan anayasasını çöpe atmakla kalmadı, Özgürlük Anıtını da dinamitledi. Hâlbuki; Amerikan anayasasının temelinde İnsan Hakları vardı ve BM’nin varlık temeli, Adalet ve İnsan Haklarına dayandırılmıştı. Trump, Uluslararası Ceza Mahkemesini adil bulmadığını söyledi, ama Güvenlik Konseyindeki daimi temsilcilerin adil olup olmadığına değinmedi tabi.

Trump, Türkiye’den hiç söz etmedi. Dostlarına yardım etmeye devam edeceklerini söyledi. Öyle anlaşılıyor ki, ABD’nin bölgedeki dostları PKK, PYD ve FETÖ idi. Müttefik ve stratejik ortaklığı söz konusu olan Türkiye’ye ise parası ile bile silah satmıyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar