İyi Parti’de siyaset rotasını kaybetti mi!

İyi Parti de kongresini yaptı. Sonuç: Meral Akşener göreve devam. Bir sonrası sonuç, yerel seçimlerde daha büyük bir yenilgi. Baraj altı devam. Milletvekili seçiminde aldığı oylara bakarsak yerel yönetim...

İyi Parti de kongresini yaptı. Sonuç: Meral Akşener göreve devam. Bir sonrası sonuç, yerel seçimlerde daha büyük bir yenilgi. Baraj altı devam. Milletvekili seçiminde aldığı oylara bakarsak yerel yönetim seçimlerinde belediye başkanlıklarında sıfır çekecek.

Bu arada parti, hem tabanda, hem teşkilat, hem de grub olarak erimeye devam edecek. Göreceksiniz Meral abla yine istifa edecek, sonra kurduğu parti sahipsiz kalmasın diye yine göreve devam edecek.

Bu parti bir proje partisi. Proje başarısız oldu. Tasfiye de edemiyorlar. O kadar milletvekilini ve teşkilatı, o kadar oy veren seçmeni sahipsiz bırakmamak gerekiyor. Bu durumda sadece AK Parti ve MHP’den oy alarak onları zayıflatmaya yönelik bir başka projenin aleti olacaklar. Bir de o kitleyi, yarın bir başka projede kullanmak için el altında tutmaya çalışacaklar.

Türkiye’deki siyasi manzaraya bakar mısınız, Mecliste grubu bulunan 4 parti var, biri çoğunluk partisi. Bir de AK Parti ile birlikte hareket eden MHP var. Ötekiler, CHP, İyi Parti, HDP. Neyse ki, bu üçü, öteki ikisi kadar etmiyor. Bu muhalefetin biri BÇG’nin avukatı, öteki FETÖ’nün Truva atı. Yani her ikisi de darbeci gelenekten geliyor. Bu ikilinin 3’üncüsü, PKK-PYD terör örgütlerinin işbirlikçisi, siyasi kanadı. İkisi de bu üçüncü ile örtülü ve açık işbirliği içinde. Türkiye’de muhalif kanadın durumu bu.

Bu muhalif kanat ana sermayeye dayanıyor. Güya okur-yazarı, aydını, sanatçısı en çok olan bu takım. Tabii çok ciddi dış desteğe sahipler. ABD, NATO, İngiltere, Vatikan, İsrail ve AB ülkeleri her türlü yardımı ve himayeyi yapıyorlar. Beyaz Türkler, Beyaz Müslümanlar, Beyaz Kürtler, Beyaz solcular, Beyaz liberallerin hepsi neredeyse bu tarafta.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar