AK Parti’de kongre tamam

İyi Parti kongresini 12 Ağustos’ta tamamladı. AK Parti’de kongre tamamlandı. Bakanlıklar ve politika kurullarındaki atamalar da tamamlanmak üzere.. CHP’de kongre tartışması devam ediyor ve durum ne olacak belli değil....

İyi Parti kongresini 12 Ağustos’ta tamamladı. AK Parti’de kongre tamamlandı. Bakanlıklar ve politika kurullarındaki atamalar da tamamlanmak üzere.. 

CHP’de kongre tartışması devam ediyor ve durum ne olacak belli değil. Ama artık bu saatten sonra, nasıl bir yönetim gelirse gelsin CHP’de oy artışı mümkün değil. Sağlıklı bir aday ve meclis üyesi seçimi de bu kafa ile mümkün gözükmüyor. HDP’de de aday sorunu yaşanmaz, çünkü Kandil ve onun arkasındaki güçler belirliyor listeyi. İyi Parti’nin hiçbir yerde başkanlık kazanması mümkün gözükmüyor.. Bazı yerlerde belediye meclisi üyesi mümkün olabilir, ama birçok bölgede HDP gibi İyi Parti de baraj altı kalacağından bu üç parti: CHP, HDP ve İyi Parti yine seçim ittifakı yapacak. Belki bu gruba SP de katılır, bunu zaman gösterecek. SP CHP ile yeniden bir ittifak arayışına girerse, tabanında kalan son üyelerini de kaybeder ve bir dönem de böylece kapanır.

AK Parti’de adayları belirleyecek yeni parti yönetimi belli oldu ve onlar bugünden çalışmaya başlayacaklar. Bir yandan da Parti teşkilatlarını yenilemek için çalışacaklar. AK Parti, belediyelerde çok köklü değişikler yapmak ve aday profilini ciddi anlamda yükseltmek zorunda. Parti hem kendini, hem taşra teşkilatını temizleyecek, hem de FETÖ’cülerin yerel olarak kamudaki ve belediyelerdeki bakiyelerini temizlemek için gözünü, kulağını dört açacak.

Sadece FETÖ’cüleri değil, FETÖ’den boşalan yerleri kapmaya çalışan benzer yapılara karşı uyanık olacaklar. Yoksa işleri zor.

AK Parti’de Genel Merkez yönetimi %50 oranında değişmiş gözüküyor. 

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar