Cumhuriyetin 1. Evresinin bakiyesi

Cumhuriyetin 3. Evresine girerken 1. Evrenin bakiyesi büyük bir inkıraz içinde.İnce krizi CHP’yi bir yol ayırımına getirdi. Kılıçdaroğlu kongre için İnce’nin yeterli sayıda imza...

Cumhuriyetin 3. Evresine girerken 1. Evrenin bakiyesi büyük bir inkıraz içinde.

İnce krizi CHP’yi bir yol ayırımına getirdi. Kılıçdaroğlu kongre için İnce’nin yeterli sayıda imza toplayamayacağını düşünüyordu ama İnce yeter sayıya ulaşmış gözüküyor. Çünkü delegeler de bu işin böyle gitmeyeceğini gördüler ve anladılar. Son gelen kamuoyu araştırmalarına göre CHP’de kan kaybı devam ediyor. Bugün seçim olsa CHP’nin alacağı oy %22. Eğer zayıf bir aday profili ile çıkarsa %20’yi zor bulur.

Bana göre, İnce kongre için yeterli imzayı bulur ama, genel başkan olmak için yeterli oyu alamaz. Değişim lideri 3. bir isim olur. Tabii o zaman Kılıçdaroğlu ve İnce ne yapar, yeni lideri istemeyenler ne yaparlar onu kestirmek zor. CHP bölünebilir de. O zaman biri barajı aşarsa, ötekisi baraja takılabilir. Böyle bir durum da var. Ama bölünmeyelim diye kimse böyle bir durumun devamına da razı olmaz. 

Kılıçdaroğlu direniyor, ama kaybedeceği anlaşılınca çevresinde kimse kalmaz.. Kılıçdaroğlu kaybedecek. Bugün ya da yarın bu olacak. Çünkü değişim isteyen 3. Yolcularla İnceciler birleşince, Kılıçdaroğlu direnemez. Bugün için Kılıçdaroğlu daha güçlü ama İnce ile 3. Yolcular birleşince Kılıçdaroğlu kaybeder. Kılıçdaroğlu’ndan kopanlar İnce’ye değil de 3. Yolculara destek verirlerse ki, bu mümkün, o zaman kazanan İnce değil, 3. Yolcular olur. Tabii bu durumda CHP’den ihraç edilenler de olur, kendileri gidenler de.

CHP’de her şey mümkün. Tek mümkün olmayan, hiçbir şey olmamış gibi partinin Kılıçdaroğlu ile kaldığı yerden yola devam etmesi. Sonuçta partisi, Genel Başkanlığa layık görmese de Cumhurbaşkanlığına layık görmüş ve sandıkta partisinden çok daha fazla oy almış bir siyaset adamı var. Ve sen o adamı partiden ihraç ediyorsun. Bunu tabanlarına anlatamazlar. Bu şekilde sandığa giderlerse avuçlarını yalarlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar