Bu gidiş nereye?

Ve bakanlar kurulunun ilk toplantısını ve yine bir Cuma günü, Hacıbayram’da kılınan Cuma namazından sonra, ilk meclisin açılışında olduğu gibi Kur’an-ı Kerim ve Sahihi Buhari hatimleri ile olmasa da...

Ve bakanlar kurulunun ilk toplantısını ve yine bir Cuma günü, Hacıbayram’da kılınan Cuma namazından sonra, ilk meclisin açılışında olduğu gibi Kur’an-ı Kerim ve Sahihi Buhari hatimleri ile olmasa da, Fatihalar ve dualarla, ilk meclisin açıldığı binada yaptı. O gün o meclisin kapısında sağda bayrağımız, solda ise üzerinde kelime-i tevhid yazılı sancağımız vardı. Ve meclis kürsüsünde ise “Ve emruhum şûra beynehüm” ayeti yazılı idi.

Bu mirasa sahip bakanlar kurulu kimlerden oluşursa oluşsun, gerçek beklentinin altında kalacaktı. İnşallah yeni bakanların ideali olsun ve işlerini buna göre icra etsinler. İnşallah reis o günlerin hatırasını zihinlerde canlı tutmak için ilk meclisin açılışının belgeselinin yapılması talimatını verir. Bunun ilk adımını Refahyol hükümetinde Kültür Bakanı olan İsmail Kahraman atmış ve benden bunun senaryosunu yazmamı istemişti. 28 Şubat’ta, ANASOL-M kurulunca yeni kültür bakanının ilk icraatı bu anlaşmayı feshetmek oldu.

Bu dönemde bazı bakanlar hep göz önünde olacak. İçişleri, Dışişleri, Gıda - Tarım ve Maliye’nin her adımı izlenecek. Buna hazır olmaları gerek. Kritik bir dönem sözkonusu. Aslında başkanlık sisteminde bakanların kim olduğu çok önemli değil, ama yeni dönemde eskiden gelen isimlerin yeni dönemde atacağı adımlar, özel hayatları ve ilişkileri hep yakın takipte olacak. 2. grubta kamuoyunun ve basının yakın takibinde olacak isimler var. Dikkatli olmazlarsa zor durumda kalabilirler. 

Tabii eğer iyi bir performans gösterirlerse ve bundan sonraki yolculukları konusunda daha dikkatli olurlarsa ve şansları da yaver giderse, bu tehlikeler de gerçekleşmemiş olabilir.

Mahalli seçimler ister vaktinde olsun, ister erkene alınsın, AK Parti’nin sosyo politik bazı analizler yapması gerek. Sosyal siyaset planlaması konusunda yön-eylem planlarını yaparken de yeni bir anlayışla olayları değerlendirmeliler. Eğer konjonktür olumsuz bir hava oluşturursa, bakanlar yüksek bir performans gösteremez ve hatalı söz ve eylemlerde bulunurlarsa, bunun sandığa yansıması kötü olur.. Onun için bakanların ve yeni atanacak bürokratların çok dikkatli olmaları gerek.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.641 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.043 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.589 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar