Kün kul!

“Kul” ol!Bu dünyaya iyi bir mühendis, doktor, politikacı, aile babası olalım diye gönderilmedik. Mücerret anlamda “iyi” bir insan da değil dünyaya gönderilme sebebimiz. Her şeyden önce iyi bir “kul”...

“Kul” ol!

Bu dünyaya iyi bir mühendis, doktor, politikacı, aile babası olalım diye gönderilmedik. Mücerret anlamda “iyi” bir insan da değil dünyaya gönderilme sebebimiz. Her şeyden önce iyi bir “kul” olmakla görevlendirildik.

Kuşkusuz iyi bir doktor, mühendis, işçi, patron da olacağız. Ama önce iyi bir kul olmak asıl hedef. Ve tabi sadece Allah’a kul olmak, kula kul olmamak. Kula kulluk dayatmalarına karşı “La” diyebilmek, asıl önemli olan bu.

“Elestü bezmi” diye bir gün vardı. Hani sorulmuştu bize “Ben sizin Rabbiniz miyim” diye de, Allah tarafından, biz de “Bela” yani “evet” demiştik, o “Galu bela” zamanında.

Biz hep “Mead”dan yani o “dünya hayatının sonu”ndan söz ediyoruz da, bir de “Mebde”, yani “başlangıç günü” vardı. O büyük “ahid” günü!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar