Ve bayram

Nefes nefese geçen bir Ramazan.İslam’a ve Müslümanlara saldırma sırası İsrail ve Avusturya’da idi. İlla dini günler ve gecelerde bir huzursuzluk çıkarmalı idiler.Avusturya yöneticileri camileri kapatıp...

Nefes nefese geçen bir Ramazan.

İslam’a ve Müslümanlara saldırma sırası İsrail ve Avusturya’da idi. İlla dini günler ve gecelerde bir huzursuzluk çıkarmalı idiler.

Avusturya yöneticileri camileri kapatıp, imam’ları sınırdışı etmekle tehdit ediyor. İsrail ise Kudüs ve Gazze konusunda saldırgan politikalarını kesintisiz sürdürüyor.

Netenyahu saldırgan politikaları için Avrupa’dan destek arayışına çıktı. Neyse ki, elleri boş döndü. G7’lerin Kanada zirvesi de krizi çözecek bir ortak anlayış zemini oluşturma yerine krizi daha da derinleştirmekten başka bir işe yaramadı. Merkel’in çabaları boşa çıkarken, Macron çok sert tepki gösterdi ve “…” dedi. Trump İsrail ve Kuzey Kore ile ilişkileri geliştirirken  Avrupa, Rusya ve İslam dünyası ile arasına mesafe koymaya çalışıyor. 

Ramazan’a veda ederken gündemde Kandil vardı, Membiç vardı, Sincar vardı. Siyasi polemikler ve ekonomik kriz vardı.

Ramazan biterken yemek fabrikalarındaki yoğun mesai sona ererken sokak iftarları da artık sonlanıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar