Lewis’in yeni Ortadoğu hayali

Şu bizim Arap ülkeleri var ya, hani şu “Beyaz Araplar”. Şu kasabının bıçağını yalayan kuzulara benzeyen Stockholm Sendromlu “hasta adam”lar. Yine “Lawrance krizleri” tuttu. Hani şu işbirlikleri...

Şu bizim Arap ülkeleri var ya, hani şu “Beyaz Araplar”. Şu kasabının bıçağını yalayan kuzulara benzeyen Stockholm Sendromlu “hasta adam”lar. Yine “Lawrance krizleri” tuttu. Hani şu işbirlikleri karşılığı servet, iktidar ve devlet hediye edilen Arap aşiretlerinin çocukları yine sahnedeler..

Bunların çoğu “dönüyormuş gibi yapıp dönmeyen” o eski Arap ailelerinin çocukları.

İsrail’in geçmişi 70 yıl da, bu sınırları, rejim ve iktidarları İngiliz ve Fransızlar tarafından tayin edilen Arap ülkelerinin çoğunun geçmişleri kaç yıl ki!

Neocon’ların akıl hocalarından Bernard Lewis 102 yaşında öldü ya, şimdi onun “Ortadoğu haritası“ yeniden tartışılmaya başlandı.

Şimdi çıkmış, Körfezdeki bir ülkenin dışişleri bakanı, öncelikli görevlerinin İran ve Türkiye’yi bölgeden çıkarmak olduğunu söylüyor. Bunların “İslam Kardeşliği” böyle bir şey. Siyasi emellerini ve şahsi çıkarlarını, ABD, İngiltere, Fransa ve İsrail ile tevhid etmiş bir avuç azınlık bunlar. Bugün Türkiye’ye karşı olan ABD, dün, FETÖ ve BOP projesi çerçevesinde Türkiye’yi yanına alıp, Arap ülkelerinin sınır, rejim ve iktidarlarını yeniden düzenleme planları yapmıyor mu idi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar