Erdoğan’ın Bosna mesajındaki ayrıntı

Erdoğan geçen gün Bosna’daydı. Burada yaptığı konuşmada yaklaşık 6 küsur milyon Türkiye kökenlinin Avrupa›da yaşadığını belirten Erdoğan, Avrupa›daki...

Erdoğan geçen gün Bosna’daydı. Burada yaptığı konuşmada yaklaşık 6 küsur milyon Türkiye kökenlinin Avrupa›da yaşadığını belirten Erdoğan, Avrupa›daki Türklere birlik olmaları ve bulundukları ülkelerin vatandaşlıklarını almalarını söyledi.

Bakın, İsrail’in nüfusu 8,547 milyon. Dünya Bankası kayıtlarına göre bunların 1.6 milyonu Filistinli. İsrail’deki Yahudi sayısı Avrupa’da yerleşik Türkiyeli sayısı kadar.

Washington merkezli PEW araştırma merkezinin öngörülerine göre 2050’de bazı Avrupa ülkelerinde “Müslüman nüfus” üçe katlanabilir. Bunu da bir kenara not edin. Yani sadece 2023 hedefimiz yok, bir de 2050 hedefi var. Avrupa’daki Müslüman nüfus, sadece Türkler, Araplar, Afrikalılar ve Asyalı göçmenlerden oluşmuyor. Avrupalı nüfusun sayısında da ciddi bir artış var.

Dünyadaki azınlıklarla ilgili araştırma yapan kuruluşların verilerine göre, Avrupa’da yaşayan Müslümanların sayısını 45 milyonu aştı. İslam kaydı tek bir merkez tarafından tutulmadığı için bu rakamın 50 milyon civarında olduğu tahmin ediliyor. Türkiye dışında en büyük yoğunluk Balkanlar bölgesinde.. Avrupa’da siyaset, ekonomi ve kültür alanlarda en etkili olanları ise İngiltere Müslümanları!

Dünyanın dört bir yanındaki azınlıkları savunma misyonunu üstlenen “Ayrımcılığa Karşı Herkes İçin Adalet Örgütü” tarafından yapılan araştırma Avrupa’da yaşayan Müslümanların sayısının sürekli artış halinde olduğuna ve yaşadıkları toplumda rollerinin ve etkilerinin önemli ölçüde yükseldiğine, bu sayede İslam’ın Avrupa ülkelerindeki resmi makamlarca resmi olarak tanınan “ikinci din” haline geldiğine işaret etti. Avrupa İslam’a yabancı değil. Endülüs 711-1492 yılları arasında İber Yarımadası’nda İslam’ın güçlü bir medeniyeti kuruldu. Batıda Rönesans’ın oluşmasında, bilim, sanat ve felsefenin yükselmesinde Endülüs’ün önemli bir etkisi vardı. Batıda Endülüs yanında, Doğu Avrupa’da 1500’lerde önemli bir İslami kanat oluştu. I. Viyana Kuşatması, 27 Eylül - 16 Ekim 1529 tarihlerindeydi.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar