Dua ve..

Erdoğan İngiltere’den döndü. Ramazan başladı. Sürece Kudüs damgasını vurdu.. Erdoğan bir yandan partisinin milletvekili adaylarını belirleyecek, bir yandan Kudüs için kafa yoracak. Bu seçim Ramazan ve...

Erdoğan İngiltere’den döndü. Ramazan başladı. Sürece Kudüs damgasını vurdu.. Erdoğan bir yandan partisinin milletvekili adaylarını belirleyecek, bir yandan Kudüs için kafa yoracak. Bu seçim Ramazan ve Kudüs’ün gölgesinde gerçekleşecek. İnşallah bu manevi iklim adayların kimliklerine yansır.

Duam o ki, Allah’ım bu kulunun gönlünü genişlet, sabrını, ferasetini ve cesaretini anlayışını artır ve sözlerini etkili kıl. Zalimler, cahiller, fasıklar, münafıkların hilelerine, planlarına karşı ona yardım et ki, onun son şeklini vereceği listede bunlar elensinler, milletin iradesinin tecellisinin vesilesi olarak listeye girmesinler. Eline, diline, beline güvenilmeyen insanları makam sahibi yapanlar, onların fitne ve fücurlarından da sorumlu olacaklardır.

Bu aday adayları, bu noktaya gelene kadar, temayüller ve mülakatlardan geçirildiler. Sonra bir heyet tarafından elendiler. Zalimler ve cahillerden yüz çeviren Rabbim, halka vekalet noktasında işi ehline ve liyakat sahiplerine vermek yerine, akrabalık, hemşehricilik, menfaat peşinde koşan, ya da tehdit ve şantaja boyun eğerek vazifelerini Senin rızana uygun olarak yapmayanlara, hak sahiplerinin hakkını engelleyerek birilerini haketmedikleri halde yüceltmeye kalkanlara fırsat verme. Onları her iki cihanda da zelil et. Malları ve makamlarını, onlara, onlara destek veren, onları himaye edenlerle birlikte onların başına bela et. Mazlumların intikamını onlardan al Rabbim. Bizi, mazlumlara yardım, zalimlerden mazlumların intikamının alınması yolunda vesile eyle Rabbim.

Ve tabii bu süreçte, gerçekten Allah rızası için çileye talip olan adaylardan ve doğru adayı seçmek için çabalayan delegelerden, onlarla mülakat yaparken aklından ve kalbinden başka düşünceler geçirmeyen heyet üyelerinden Allah razı olsun.

Erdoğan, keşke birtakım erdemli insanları engelleyen ya da sahtekarları aklayan isimleri de tesbit edip, onları teşkilatından uzaklaştırsa ve onların yüzüne bir daha bakmasa.

Zaman çok dardı. Temayüller istendiği gibi olmadı. Mülakatlar da adayları tanımak için yetersizdi. İnşallah bu eksiklikler bu süreçte telafi edilir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar