Para dediğiniz ne ki?

Geçen gün MÜSİAD istişare toplantısında BİTCOİN’i konuştuk.. Para’yı konuştuk. Borsa İstanbul’daki arkadaşlarla başlattığımız altın karşılığı sanal...

Geçen gün MÜSİAD istişare toplantısında BİTCOİN’i konuştuk.. Para’yı konuştuk. Borsa İstanbul’daki arkadaşlarla başlattığımız altın karşılığı sanal parayı konuştuk.

Bugün size “kara para”, “kayıtdışı para”dan söz etmek istiyorum.

Batılı para babaları para için çalışmazlar. Para onlar için sadece her kapıyı açan bir anahtardır. Para bir şekilde elde edilebilir. Akıllı, dürüst, cesur olmanız gerekmez. Çalarsınız ve o sizin olabilir. Hem de çaldığınızı kimse anlamaz. Mesela Riba da böyle bir şeydir.. Haksız bir şekilde elde edilen servet hırsızlıktır.

Mesela dolar, karşılığı olmayan bir “para”dır. Dolar’ın dörtte üçü tamamen seri numarasından ibaret “kaydi para”dır. Dünyada en fazla sahte dolar basanlar yine doların patronlarıdır.. “Proje dolarları” ile ister FETÖ’yü fonlar, ister PYD’yi, Media’yı, piyasayı.. Operasyon tamamlanınca, kendi ürettiği parayı “sahte” ilan eder, olur biter.

Petrol üreten ülkeler, paralarını yine Amerikan bankalarında, fonlarında tutar. Ya da İngiliz, İsviçre bankalarında. Bu paralar daha sonra bir şekilde alınan mal ve hizmetlere mahsup edilir. Ya da gizli hesaplara aktarılıp, hesap sahipleri icabında ortadan kaldırılır. Kara para diye bu paralara el konulabilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.593 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar