FETÖ ve PKK için yolun sonu mu?

FETÖ’cülerin işi zor. Erdoğan’ın ABD seyahatinden sonra görünen o ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.. DEAŞ için de yolun sonu, PKK/PYD için de ve tabi FETÖ için de.Bu yapıların kullanım...

FETÖ’cülerin işi zor. Erdoğan’ın ABD seyahatinden sonra görünen o ki, hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.. DEAŞ için de yolun sonu, PKK/PYD için de ve tabi FETÖ için de.

Bu yapıların kullanım süresi doldu. Artık yük olmaya başladılar, ilişki kurdukları çevrelere zarar veriyorlar.

Batılılar “binmeyecekleri atı yemlemezler”. Alttaki safraların ipini bırakacaklar. Almanya bu anlamda iltica başvurularını değerlendirirken artık çok daha cimri davranıyor.

Yukarıdaki isimlerle ise tek tek mülakat başladı. “Ne yapmak istiyorsunuz, ne düşünüyorsunuz, hayatınızın bundan sonrasını nasıl sürdürmeyi düşünüyorsunuz?”

İlk önce, ileride konuşması halinde kendilerine zarar verebilecek olanlar üzerinde yoğunlaşıyorlar. Yani “def-i mazarrat” kuralı uyguluyorlar. Daha sonra ikinci merhaleye geçecekler ve “Celb-i menafi” kuralı işletilecek. Yani bunlardan kullanabilecekleri kim varsa onlar üzerinde çalışacaklar. 3. gruptakiler ise safra! Yani siyasi atık. Onlardan kendi başlarına ayakta durabilecek olanları da bir şekilde bir yerlere yerleştirerek eritmeyi düşünebilirler. Onlara diyecekleri şu: “Bana verdiğiniz kadar benden alırsınız”. Yani oturup pazarlık yapacaklar. Sen benim için bunu yap, ben de senin için bunu yapayım. Yani batının pis işlerinin taşeronu olarak kullanmak isteyecekler. Mayınlı alanlara sürecekler.

Zaten bunlardan bazıları, işin başından beri pasaport işini ayarlamıştı. O ülkelerin istihbarat örgütleri ile iç içeydiler. Onlar kendilerini güvende hissediyor ama bu saatten sonra onların durumu da artık garantili değil. Onları öncelikle kendi eski arkadaşlarını takip, ikna, ihbar için kullanacaklar. Daha doğrusu kullanıp sonra atacaklar. Kendi adamlarını kurtarmak için bunlarla takas da edebilirler.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.044 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar