Bir doların iki yüzü: Yazı ve tura

Yazı mı, tura mı? Bir paranın iki yüzünden biri yazı, diğeri tura, yani tuğra!Bugün ise BÇG ve FETÖ’den söz edeceğim. Bunlar aynı paranın yani doların iki yüzü gibidir. Bakmayın...

Yazı mı, tura mı? Bir paranın iki yüzünden biri yazı, diğeri tura, yani tuğra!

Bugün ise BÇG ve FETÖ’den söz edeceğim. Bunlar aynı paranın yani doların iki yüzü gibidir. Bakmayın düşman kardeşler olduklarına, aynı cehennemin iki yüzü gibidirler. Kaynakları da, hedefleri de aynı, sadece yöntemleri de aynı. “Arzı hürmet ettikleri locaları” bir onların.

Geçen gün Ali İhsan Karahasanoğlu FETÖ’cüler ve FETÖ karşıtı ulusalcılar nasıl buluşuyor!” diye bir makale kaleme aldı. O yazıda şöyle diyordu; “FETÖ’ye karşıyız.. FETÖ’nün zihniyetine karşıyız. FETÖ’nün mantığına karşıyız.. FETÖ’nün, sadece kendisini ön plana çıkartan anlayışına karşıyız.. Aynı zamanda.. FETÖ karşıtı olanlar içinde.. Ulusalcılara da.. Aynı gerekçelerle karşıyız..”

Para’da “Yazı”, paranın rakamsal değerinin yazılı olduğu yüzü, “tura/tuğra” ise parada devletin armasının/logo’sunun olduğu yüzü ifade eder. Bunlar gece/gündüz, ying-yang gibidir, birbirinin zıddı gibi gözükse de, onun tamamlayıcısıdır. ABD’nin yaptığı/yapmaya çalıştığı kendi karşıtını da örgütlemektir..

Bu anlamda FETÖ neyse, BÇG de odur aslında. Bunlar kendi aralarında çatışsalar da, aynı yere hizmet ederler. Soğuk savaş da böyle bir şeydi. Sağ-sol kavgası da böyle bir şeydi. Türk-Kürt çatışması da böyle bir şey. “Böl, çatıştır ve yönet”, anlayış bu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar