Mavi Balina!

Afrin’de bir hafta geride kaldı. Ama bugün başka bir cepheden, özellikle gençlerimizi hedef alan bir saldırıdan söz edeceğim..Dünya teolojik, felsefi, ideolojik, politik, ahlaki bir travma yaşıyor. Ekonomik, politik ve teknolojik...

Afrin’de bir hafta geride kaldı. Ama bugün başka bir cepheden, özellikle gençlerimizi hedef alan bir saldırıdan söz edeceğim..

Dünya teolojik, felsefi, ideolojik, politik, ahlaki bir travma yaşıyor. Ekonomik, politik ve teknolojik şartlar da bu süreci radikal bir şekilde etkiliyor. Uyuşturucu, alkol, kumar, fuhuş yanında şimdi bunlara bir de bilgisayar bağımlılığı gibi bir bağımlılık eklendi. Bir arkadaş “MAVİ BALİNA (BLUE WHALE) GİBİ OYUNLAR VARKEN FETÖ’YE GEREK YOK!” diyor. Uyuşturucu, fuhuş ve ölüme davetiye çıkartan oyunlar, çocuklarımızı tehdit ediyor.

“Mavi Balina” oyunu bunlardan sadece biri. Bu oyun Rusya’nın Sosyal Medya Ağı olan internet sitesi üzerindeki gruplardan özellikle 12-21 yaş arası çocuk ve gençleri hedef alan bir oyun. Bu işlerin peşine düşen Muhammed Binici anlatıyor: “Oyunun teması gruplardan ikna ettikleri çocuklara ve gençlere fiziksel şiddet içeren eylem ve emirleri sırası ile uygulatarak oyunun 50. gününde oyuncuyu intihara teşvik etmek şeklindedir. İntihar emrini yerine getirmeyen oyuncular ailesi ve sevdikleri ile tehdit edilmekte ve intihara zorlanmaktadır. Oyun internetteki yasal oyun platformlarında bulunmamaktadır. Oyuna giriş internetin karanlık dünyası olarak bilinen DEEPWEB üzerinden gelen bir link ile başlıyor. Dolayısı ile bu oyunun kaynağının tespiti ile alakalı ciddi sorun teşkil etmektedir. 

İnternet camiyi, okulu, dostlarımızı olduğu gibi, uyuşturucuyu, suç örgütlerini, kumarhaneyi ve fuhuş yuvalarını kapımıza kadar taşıyor. Hepsi bir “tık” ötede!

Çocuklarımızı bu oyun’un içindeki “büyük oyun”la bizden çalabilirler, bize karşı kullanabilirler. Çocuklarımız birer biyonik robota döndürülebilir. Oyun içinde gençlere şu tür mesajlar veriyorlar: Bir jilet aracılığı ile elinize, “f57” çizin ve fotoğrafını gönderin… Sabah 4:20’de uyanın, size gönderilen ürkütücü ve korkunç videoları izleyin… Kolunuzu derin olmayacak şekilde 3 kez damarlarınızla birlikte kesin ve fotoğrafını gönderin… Bir kağıt üzerine balina resmi çizip fotoğrafını gönderin… Eğer bir balina olmaya hazırsanız, bacağınızı keserek evet çizin. Yoksa, kendinizi birçok kez cezalandırma amaçlı kesin… Verilen şifreli görevi çözün. Kontakte durumunuza, “#ben_balinayım” (Rus. #я_кит ) yazın… Korkularınızı yenin… Sabah 4:20’de uyanın ve çatıya çıkın. Çıktığınız çatı ne kadar yüksek olursa, o kadar iyi… Gün boyu ürkütücü ve korkunç videolar izleyin… Onların size gönderdikleri müzikleri dinleyin… Dudağınızı kesin. Dilinize ve kaşınıza küpe takın, vücudunuza balina döğmesi yaptırın, Pentagram çizin. Elinize defalarca iğne batırın. Kaç defa batırdığınızı yazın. Kendinize acı verecek bir şey yapın ve hasta olun. Korkunuzu yenin! Bulabildiğiniz en yüksek çatıya çıkın ve  çatının kenarına gidip bir süre bekleyin. Bir köprüye gidin ve köprünün kenarında bekleyin. Bir vinç bulup tepesine çıkın ya da en azından çıkmayı deneyin. Güvenilir olup olmadığınız, yetkililer tarafından kontrol edilecek… Skype aracılığıyla bir balina, yani sizin gibi bir oyuncu veya kurucu ile konuşun. Onu kışkırtın, onunla yarışın. Bir çatıya çıkın ve bir süre boyunca, çatının köşesinde bacaklarınızı sallayarak oturun… Bir balina ile buluşun ve birbirinize şifreli görevler verin ve denetleyin… Kurucu size ölüm tarihinizi söyleyecek ve bunu kabul etmek zorundasınız… Sabah 4:20’de uyanıp bir demiryolu bularak raylarda gezin… Gün boyu hiç kimse ile konuşmayın. Balina olduğunuza dair yemin edin. Ölebilir ya da öldürebilirsiniz. (Unutulmamalı, bu oyundan talimat alıp oyuna devam eden çocukların 51. günü görme şansları yok. Çünkü 50. talimat “ölüm” talimatı olan “intihar” talimatıdır. Çocuklar yapay zeka tarafından çözüldükten sonra ipnotik etki altına alınarak adeta bir intihar komandosuna ya da biyonik robota dönüştürülebilir..

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.051 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar