Rıza Sarraf, Hakan Atilla derken!

Kılıçdaroğlu ve Trump! Al birini vur ötekine. Farkında mısınız, birbirine ne kadar benziyorlar. İkisinin “başkan”lık koltuğuna oturmasının sebebi de aynı. Güç dengesinde, taraflar en...

Kılıçdaroğlu ve Trump! Al birini vur ötekine. Farkında mısınız, birbirine ne kadar benziyorlar. İkisinin “başkan”lık koltuğuna oturmasının sebebi de aynı. Güç dengesinde, taraflar en zayıf olanı orada tutuyorlar. Güçlerinin arkasında güçsüzlükleri var!

Yani asıl sorun/sorun şu: Bunlar giderse, yerine kim gelecek! Mevcut dengelerde buna verilecek net bir cevap olmadığı için onlar iş başında kalmaya devam ediyorlar.

Bu kadar uzun süre orada kalınca bu defa, onlar da bulundukları yeri sahipleniyor ve dengeyi dengede tutarak konumlarını sürdürüyorlar. Tabi dengenin dengede kalması için dengeyi sallayarak, kriz çıkartarak aktif bir denge sağlıyorlar.

Aslında Erdoğan da aktif denge sağlıyor. Bugün dünyada genel geçer denge politikası pasif değil, aktif. Batı, doğuda, soğuk savaş yıllarında, sağ-sol dengesi ile bu işi götürürdü.

Hatırlarsanız, ben bu dengeyi arabalı vapurun limana yaklaşırkenki manevrası ile açıklamıştım. Her iki taraftaki motoru da çalıştırırsınız, hangi yöne gitmek istiyorsanız, aksi yöndeki motoru biraz fazla çalıştırırsınız olur biter. Biliyorsunuz gemilerin freni yok. Onun için “gemisini kurtaran kaptan” örneği verilir hep.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar