Sarraf

Bu iş bugünden yarına bitmeyecek.. Ama işler çok da fena gitmiyor. Kovboy zorda, Kılıçdaroğlu refüze oldu. Komplosu elinde patladı. ABD suç örgütünün avukatlığından öte, yargı yolu ile...

Bu iş bugünden yarına bitmeyecek.. Ama işler çok da fena gitmiyor. Kovboy zorda, Kılıçdaroğlu refüze oldu. Komplosu elinde patladı. ABD suç örgütünün avukatlığından öte, yargı yolu ile onlara hizmet ediyor, onların tetikçiliğini yapıyor.

Ankara bu konuyu NATO’ya, ABD’ye, BM’ye, dünyaya taşımak zorunda.. Bu olay İrangate’den bin kat daha kapsamlı bir proje. Hattı müdafaa yok, sathı müdaafa var. Satıh FETÖ’nün olduğu her yerdir. Bu konuyu BM, Arap ve Afrika Birliğine taşımak lazım.. Türkiye bariyeri aşılırsa, Suudi Arabistan’daki patronların başına gelen başka ülkelerin de başına gelecek. Çin, Hindistan, Rusya, herkesi vuracak bu dalga.

Bir ipte iki cambaz oynamaz. ABD tek kutuplu bir dünya için bir süreç başlattı. Ya ABD kazanacak dünya kaybedecek, ya dünya kazanacak, ABD ve onun kuyruğuna takılanlar kaybedecek. ABD’deki davanın seyri, FETÖ’cünün yarım bıraktığı işin ABD tarafından doğrudan ele alındığını gösteriyor.

Sormak gerek, gizli telefon dinlemelerini kim yaptı, ABD yani CIA, FBI mı, yoksa FETÖ mü? Yani? ABD, FETÖ üzerinden emniyetteki ajanları üzerinden mi dinledi? Peki dinlemeyi kim yapmış oldu? Bu durumda ABD iki kere suç işlemiş olmuyor mu?! Şecaat arzedeyim derken, ABD sirkatin mi söylüyor? Evet, Türkiye’de bu konuda açılan davada sanıklar arasında kimler olacak? Fuller, Bharara ya da.. Göreceğiz, Sarraf davasında, ilerleyen safhalarda Sibel Edmonds tanık olarak dinlenecek mi? Mahkeme FBI’dan FETÖ arşivini isteyecek mi? Sahi, madem İran’la ilgili bir konuda ABD’de Türkiye aleyhine dava açıyorsunuz, peki neden İran ile, Rusya ile, Çin ile ilgili dava yok.

Bu dava hukuki olmaktan çok siyasi bir dava. Bakalım, CIA’nın FETÖ’cü dostları bu işleri kotarırken, Türkiye’de yargı ve istihbaratın elindeki bilgi ve belgeler açıklanırsa, ABD basını, iktidarı muhalefeti ile siyaseti, STK’ları, patronlar o zaman ne yapacaklar?

Dikkat ederseniz, 12 Eylül, 28 Şubat davalarında işin ABD boyutu hiç gündeme getirilmedi. Oysa bu ülkede çocuklar bile bilir ki, ABD’nin olmadığı hiçbir darbe olmamıştır. 12 Eylül öncesi Lockhead olayını da biliyoruz. Bütün pis olayların içinde ABD vardır. Ama hep bunların üstü örtülür.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.645 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.049 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar