Türkiye-ABD ilişkileri

Trump Erdoğan’ı arayıp, stratejik ortaklığı vurgulamış, Suriye konusunu konuşmuş ve artık PYD’ye daha fazla silah vermeyeceklerini söylemişti ki, bir gün sonra Pentagon, PYD’nin paravan çatı...

Trump Erdoğan’ı arayıp, stratejik ortaklığı vurgulamış, Suriye konusunu konuşmuş ve artık PYD’ye daha fazla silah vermeyeceklerini söylemişti ki, bir gün sonra Pentagon, PYD’nin paravan çatı örgütüne silah ve mühimmad desteğinin devam edeceğini açıkladı.

Soçi mutabakatı ABD’yi rahatsız etmişti. Bölge güvenliği için Türkiye Rusya ile beraber olup, ABD’nin karşısına çıkarsa bu NATO için istenmeyen bir sonuç doğurabilirdi. 

Bir yandan Sarraf konuşuyor, öte yandan Kılıçdaroğlu. Biri içeriden, ötekisi dışarıdan saldırıyor. Ve bu arada Suriye Demokratik Güçler sözcüsü Talal Silo’nun açıklamaları gündemin ilk sıralarında yer almaya devam ediyor.

Türkiye savunma stratejisinden saldırı stratejisine geçti.

Silo’nun anlattıkları Sarraf’ın anlattıklarından bin beter. Bakalım ABD’de bir politikacı çıkıp bunları toplumun, meclisin, basının gündemine getirecek mi? ABD’de kimse çıkıp Kılıçdaroğlu üslubu ile böyle bir şey yapmaz. Ama bu kadar sessiz kalmaları, işin gerçeğini araştırmamaları da anlaşılır bir şey değil.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.647 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.131 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.050 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.595 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar