Peki, şimdi ne olacak?

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile ilişkiler konusunda Avrupa Birliği üyesi ülke liderleriyle anlaştıklarını söyledi. Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nin ardından açıklamalarda...

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Türkiye ile ilişkiler konusunda Avrupa Birliği üyesi ülke liderleriyle anlaştıklarını söyledi. Brüksel’deki AB Liderler Zirvesi’nin ardından açıklamalarda bulunan Macron, “Türkiye ile ilişkileri durdurmama, kesin ve sert bir diyaloğun içinde olunması gerektiği konusunda anlaştık. Türkiye’deki gelişmelere göre, Türkiye ile AB arasındaki ilişkilerin içeriğini belirlememiz gerekiyor” dedi.

Ankara’nın tavrı “Biz masadan kalkan taraf olmayacağız”. Ve tabi bunun yanında kim nasıl davranırsa misli ile mukabele görecek.

D-8 Ekonomik İşbirliği Örgütü 9. Zirvesi’nin kapanış konuşmasını yapan Erdoğan, D8’in kuruluşunun 20. yılında, teşkilatın bir D20’ye dönüşebileceği müjdesini verdi ve “ Bu süreçte bizlere düşen bizim ve ülkelerimizin geleceği için D8’i her alanda güçlendirmek. Arakan Müslümanlarının düştüğü duruma seyirci kalmak herhalde bize yakışmayacaktır” dedi.

D-8 Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Türkiye, İran, Pakistan, Bangladeş, Malezya, Endonezya, Mısır ve Nijerya arasındaki iş birliğini geliştirmek için 15 Haziran 1997 tarihinde Erbakan tarafından kuruldu. D8 ülkeleri 3.7 trilyon dolarlık bir ekonomik gücü ifade ediyor. Bu 8 ülke 1 milyardan daha fazla bir nüfusu ifade ediyor. D-8 ülkelerinin ihracat hacmi 700 milyar dolar seviyesinde. D8 ülkeleri arasındaki ticaret hacmi, 16,4 trilyon dolarlık global ticaretin yaklaşık % 4’ünü oluşturuyor.. Örgüt fert başına milli geliri 20 yılda iki katına çıkartmış.

20 yıl önce  20 milyar dolar seviyesinde olan üye ülkelerin ticaret hacmi bugün 120 milyar dolara ulaşmış. Bu zirvede üye ülkeler 2018 sonu için ticaret hacmini 500 milyar dolara çıkartma kararı aldılar.

Şark cephesinde durum bu. Garp cephesinden ise olumsuz haberler gelmeye devam ediyor. ABD terör örgütü PYD’ye, DEAŞ’ın Rakka’dan çıkartılması konusunda verdikleri destek için teşekkür etti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar