ABD’nin derin imparatorluğu!

Amerika bağımsızlığını İngiltere’ye karşı kazandı. 1 oy farkı ile resmi dil İngilizce oldu. Almanca ya da İspanyolca da olabilirdi. Amerikan halkının İngiltere’ye karşı isyanı...

Amerika bağımsızlığını İngiltere’ye karşı kazandı. 1 oy farkı ile resmi dil İngilizce oldu. Almanca ya da İspanyolca da olabilirdi. Amerikan halkının İngiltere’ye karşı isyanı, 1776’ya kadar sürdü. Aslında Kızılderililerle savaşırken hep birlikteydiler, ama sonra birbirlerine girdiler.. Bunların birbirlerine de merhametleri yok. Kilise öncülüğünde çıktıkları yolculukta sonunda kilise ile de birbirlerine girdiler.

ABD bağımsızlığı İngiltere’den aldı. ABD’nin resmi dili konusunda İngilizce az bir oy farkı ile öne geçti. Yoksa Almanya yeni dünyanın resmi dili olacaktı. 1890’larda ABD nüfusunun yüzde 53’ünü Alman kökenliler oluşturuyordu. ABD yurttaşlarının evlerinde İngilizce dışında 380 dolayında ayrı anadil konuşuluyor. Konuşulan diller arasında Fransızca ve İspanyolca önemli bir ağırlığı sahip. Biliyorsunuz ABD’nin Kuzey komşusu Kanada’da İngilizce ve Fransızca resmi dil. Latin Amerika’da ise İspanyolca önde. 1990 tarihli bir araştırmaya göre, ABD yurttaşları 500 dolayında değişik soy ve ırklardan geliyor.

ABD’de iç savaşlar sürerken İngiliz bankerler isyancıları para ve silah olarak destekliyordu. İngilizler bir yandan da isyancılar tarafından ele geçirilen bölgelerde para basma ve banka kurma imtiyazları alıyorlardı. Sonuçta da istedikleri oldu ABD’nin kurucu önderleri İngiliz/Yahudi bankerlere para basma imtiyazı verdiler.

ABD 1776’da İngiltere’den bağımsızlığı kazandı ama iç savaş 1865’de, yani 89 yıl sonra Abraham Lincoln iç savaşın bittiğini ilan ederken, “savaş giderlerini karşılamak” gerekçesi ile bazı bankalara verilen para basma imtiyazını devlete geri aldı. Devlet kendi dolarını kendi basmaya başladı. Amerikan derin devleti devreye girdi ve Lincoln’ü cezalandırdı. Lincoln bir suikasta kurban gitti ve bankerler para basma imtiyazını geri aldılar ve dolar basmaya devam ettiler. Bu arada Lincoln’ün resmini dolara bastılar. Devletle bankerlerin başı belada idi. Çözüm için varılan bir mutabakat sonucunda 1913 yılında FED kuruldu. Artık Dolar’ı o zaman para basan bankaların ortaklığı şeklinde örgütlenen FED basacaktı. FED özerk olacaktı. Devlet bankaya ortak olmayacak ama devlet bu parayı resmi para birimi olarak kabul edecekti ve denetleyecekti. FED 12 bölgede, yani daha önce para basma imtiyazına sahip bankerlerin merkez olarak kullandıkları bölgelerde örgütlenecekti. Yani, ABD’de para basan bankerler bir holding çatısı altında bir araya geliyor ve devlet de bu yapıyı kabul ediyordu. 

Dünya derin devletinin dünyayı paylaşmak üzere çıkarttığı iki dünya savaşından sonra 1944’de Bretton Woods anlaşması ile 12 global çetenin ortaklığında üretilen Dolar dünya parası olarak dünyaya dayatıldı. 

Bugün petrol, altın, pirinç, elmas, birçok temel ihtiyaç maddesi ve maden, uluslararası piyasada dolarla alınıp satılıyor. Borsa işlemleri büyük ölçüde dolarla yapılıyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar