Piyasa İslamı’ndan Allah’ın dinine!..

Şeytan, ne Hz. İbrahim’den vazgeçti, ne Hz. Hacer’den, ne Hz. İsmail’den. Şeytan Hz. Yakub’un çocuklarını aldattı, Hz. Lut’un ailesini ve ashabını çaldı, Habil-Kabil olayını...

Şeytan, ne Hz. İbrahim’den vazgeçti, ne Hz. Hacer’den, ne Hz. İsmail’den. Şeytan Hz. Yakub’un çocuklarını aldattı, Hz. Lut’un ailesini ve ashabını çaldı, Habil-Kabil olayını hatırlayın.

Kimse kalplerin üzerinde tasarruf sahibi değildir ve kalplerden geçeni, gaybı bilemez. Daha doğrusu kimse bu alanda mutlak bir tasarruf sahibi değildir.

Şeytan vahyi değiştiremiyor, ama bizim aklımızla oynayarak vahyin algısını değiştirebiliyor. O zaman da bizler, muhkemleri bırakıp müteşabihlerin peşine düşüyoruz. Başlıyoruz dinde tartışmaya. Dinde tartışmak haramdır. Unutmayalım ki, bu dünyada tartışıp durduğumuz şeylerin hakikatlerinin bize gösterileceği bir gün var. Kendilerini, liderlerini, örgütlerini, şeyhlerini hakikatin kaynağı ve merkezinde görenler o gün başlarını önlerine eğecekler. Allah ve Resulü dışında kimse mutlak anlamda masum değildir. Resülün masumiyeti de Allah’ın iradesi ile  vahyin muhkemliği için gerek şarttır.

Bakın iyi mekanlarda kötüler, kötü mekanlarda iyiler de olabilir.. Hz. Lut’un karısı benim annem değil, ama Firavun’un karısı Hz. Asiye benim annemdir. Dahası Şeytanın mesken tuttuğu yerde kimi cahil insanların bulunması, sapkınlıklarından değil, cahilliklerinden kaynaklanmaktadır. Doğru mekanlarda da Şeytanın dostlarının bulunması şaşırtıcı değildir. Şeytanın meyhanede işi ne, onlar zaten Şeytanın gönüllü dostlarıdır ve Şeytanlaşmış ins takımındandır. Şeytan asıl mesaisini iyileri saptırmak için harcayacak, fazla mesai yapacaktır.

Emire itaat esastır. Soru sormak, şüphe, tereddüt iman zaafı olarak görülür ve “şefkat tokatı”na sebeb olur. Emir yerine getirilirken ölen şehiddir. Hocaefendi her şeyi görüp bilmekte birlikte, özellikle istihbarat ve bürokrasideki kişiler görüp duyduklarını sırdaşlarına söylemedikleri takdirde, ilahi bir cezaya çaptırılır. Bu konudaki sırrı efendisine ikrarı sadakatının isbatı olacaktır. Biliyorsunuz, haşa kendini kainat imamı ilan eden birileri haşa Cebrail’e bile ihtiyaç duymadan Sidre-i müntehaya çıkıp İlahi kaynaktan doğrudan bilgi aldığı iddiasındadır!

Kalkancı rezaletini biliyorsunuz. Bugün bir “Kalkancı” yok. Kendine “Cemaat” diyen, kendi aralarında “istişare” ve “şûra” ilişkisi olmayan “65 grub” var ve onlar da kendi aralarında yüzlerle ifade edilen kollara ayrılmış durumda. Nurcuların hali ortada. Milli Görüş hareketi bütün İslam dünyasını birleştirecekti, kendileri ne hale geldiler, kaç fırkaya ayrıldılar ortada.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Şimdi veda vaktidir 01 Eylül 2022 | 7.642 Okunma Devlet adamına saygı 31 Ağustos 2022 | 2.130 Okunma Yasa yapmak 30 Ağustos 2022 | 893 Okunma Bana güven, gerisini merak etme sen 29 Ağustos 2022 | 3.045 Okunma Çorba sever misiniz? 28 Ağustos 2022 | 1.590 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar